Erdoğan, 10 araştırma üniversitesini açıkladı

Erdoğan, 10 araştırma üniversitesini açıkladı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 10 üniversitenin araştırma üniversitesi olarak belirlendiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, araştırma üniversitesi olarak belirlenen 10 üniversitenin özel olarak destekleneceğini söyledi. Erdoğan, bu sayede uluslararası alanda daha üst düzey bir konuma gelmeyi hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beştepe’de düzenlenen 2017-2018 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada şu başlıklar öne çıktı:

ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ

 Geçtiğimiz yıl yüksek öğretim sisteminde kaliteyi yükseltmenin yollarından birinin misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma olduğunu ifade etmiştim. Bu çerçevede YÖK’ün koordinasyonunda gerçekleşen projede yer alan 5 pilot üniversitenin ismini de açıklamıştım. Araştırma üniversitelerinin tespit edilerek özel olarak desteklenmesi ve uluslararasında çok daha farklı bir konuma gelmemiz gerektiğini ifade etmiştim. Yüksek öğretim kalite kurumuna olan ihtiyacı ifade etmiştim. Bu konularda mesafe kat edildiğini görüyorum. Araştırma üniversitesi olarak belirlediğimiz 10 üniversiteyi açıklıyorum. Bunlar alfabetik sıraya göre şöyle:

Ankara Üniversitesi,

Boğaziçi Üniversitesi,

Erciyes Üniverstiesi,

Gazi Üniversitesi,

Gebze Teknik Üniversitesi,

Hacettepe Üniversitesi,

İstanbul Üniversitesi,

İTÜ,

İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi

ODTÜ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.