Erbil Valisi Ferset Sofi koronadan vefat etti

Erbil Valisi Ferset Sofi koronadan vefat etti

Erbil Valisi Ferset Sofi, korona virüsü nedeniyle vefat etti. 1978 doğumlu Sofi, 19 Ekim'den bu yana Covid-19'la mücadele ediyordu.

Erbil Valisi Ferset Sofi, Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hastanede vefat etti. Sofi'nin tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı vefat ettiği belirtildi.

Erbil Valiliği, 19 Ekim tarihinde Ferset Sofi’nin Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Sofi, sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine tedavi için yurt dışına gönderilmişti.

Ferset Sofi 1978’de Erbil’in Çomak ilçesinde doğdu. Erbil Politeknik Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Sofi, Kürdistan Parlamentosu 4’üncü dönem milletvekiliydi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Anayasa Hazırlık Komisyonu ve Parlamento İç Tüzük Komisyonunda yer alan Sofi, Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’nda hukuk danışmanlığı görevi yürüttü. Kürdistan Bölgesi Yüksek Reform Komisyonu’nda da görev üstlenen Sofi, Eylül 2019’de Erbil Valiliği görevine getirilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.