Erasmus+ projeleri başvuru sonuçları açıklandı

Erasmus+ projeleri başvuru sonuçları açıklandı

2020 Erasmus+ Mesleki Eğitim ve Personel Hareketliliği (KA102) ve Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) Proje başvuruları sonuçlandı. Hakkari’nin 4 projesi onay aldı. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101) Faaliyeti kapsamında sunulan proje başvurularının değerlendirme süreci tamamlandı. Türkiye Ulusal Ajansına sunulan 5122 projeden; 212 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, 184 proje de yedek olarak belirlendi. 

Hakkari ve ilçelerinden sunulan 3 proje başarılı bulunurken, bir proje ise yedekler arasında yer aldı. 
İşte Hakkari’den sunulan projeler:

TOBB Hüseyin Çelik Anadolu İmam Hatip Lisesi ‘Hakkari’den İspanya’ya Daha İyi Öğretmen Olma Yolculuğu’ projesi, 

Değerli Köyü İMKB Ortaokulu ‘İnovasyon ve Bilişim Teknolojilerini Okul Müfredatına Entegre Etme’ 
İbn-İ Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Evde Hasta Bakım Stajı’

Mükerrem Akhanlı Yatılı Bölge Ortaokulu ‘Öğrenci Koçluk Sistemi’ projesi ikinci yedekte yer almaktadır. 
KA101 projeleri kapsamında üç okulda görevli yaklaşık 20 öğretmen ve yönetici; İnovasyon ve bilişim teknolojileri, öğrenci koçluk sistemi, sınıf yönetimi konularda değişik ülkelerde uzman ekiplerden eğitim alacaklardır. 

KA102 projesi kapsamında ise İbn-İ Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden 15 öğrenci iki hafta boyunca evde bakım stajı alacak.

Erasmus+ projele başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından kısa bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, il genelinde eğitim-öğretim kalitesini arttırmak için çabaladıklarını belirterek, "Hakkari Valiliği ile birlikte HEGİP, Bir Kitap Bir İnsan', 'Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek',  'Çınar’ların gölgesinde' gibi yerel projeler başarıyla uygulanıyor. Artık yerel projelerimize uluslararası projeleri de ekleyerek Hakkari'mizde eğitim kalitesini artıracağımıza inanıyorum. Projelerin analiz aşamasından yazım aşamasına kadar emeklerini esirgemeyen tüm öğretmen ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

1-20200808105207.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.