Elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemeyen 4 milyonu aboneye işlem yapıldı

Elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemeyen 4 milyonu aboneye işlem yapıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 9 ayda borcunu için hakkında işlem yapılan elektrik abone sayısının 3 milyon 365 bin 784, doğal gaz abone sayısının da 710 bin 364 olduğunu bildirdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, son bir yılda borcunu ödeyemediği için doğalgazı ve elektriği kesilen abone sayısını sordu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2019 Ocak-2019 Eylül 9 aylık dönemde borcunu ödeyemediği için hakkında işlem yapılan elektrik abone sayısının 3 milyon 365 bin 784, doğal gaz abone sayısının da 710 bin 364 olduğunu açıkladı.

Enerji Bakanı, “Elektrik ve doğal gaza yeni bir zam yapacak mısınız?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Enerji fiyatları; enflasyondan, döviz kurlarından ve petrol fiyatlarından önemli oranda etkilenmektedir. Bu parametrelerde yaşanan gelişmeler ile yatırımlara ve işletme gereklerine bağlı olarak, zaman zaman fiyat ayarlamalarına gidilebilmektedir. Bu kapsamda, düzenlemeye tabi olan tarifelerde mevzuatta belirlenen usul ve esas ve dönemlerde olan ayarlamalar yapılmaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.