Eğitim-Sen'den Hakkari eğitimi raporu

Eğitim-Sen'den Hakkari eğitimi raporu

Eğitim - Sen Hakkâri Şubesi 2018/2019 Eğitim Öğretim yılına ilişkin durum raporunu açıkladı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER
 
2018 -2019 Eğitim Öğretim yılının birinci haftasına girilirken Eğitim- Sen Hakkari Şubesi Hakkari ve ilçelerindeki eğitimin durumuna dikkat çekecek bir rapor açıkladı. 
 
Sendika binasında Eğitim- Sen üyeleri ile birlikte açıklama yapan Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan, eğitim sistemini eleştirerek, yıllardır var olan sorunların katlanarak devam ettiğini savundu. 
 
Okulların eğitim kurumu olmaktan adım adım uzaklaştırıldığını iddia eden Aşkan, öğrencilerin yarış atı gibi sınavdan sınava koşturulmasını eleştirdi. 
 
Eğitimin her alanında köklü bir değişiklik yapılması gerektiğini belirten Aşkan, “Okul öncesi eğitimden başlayarak eğitim yatırımlarına, ders kitaplarının hazırlanmasından eğitim yöneticilerinin belirlenmesine, sınıf mevcutlarından eğitimin laik, bilimsel ilkeler doğrultusunda verilmesine kadar her alanda eğitimin demokratik ve kamusal yönünün geliştirilmesine özen gösterilmelidir. Kamusal, parasız, demokratik, nitelikli, bilimsel ve anadilinde eğitimin önündeki engellerin kaldırılması için somut adımlar atılmalı, eğitimde ticarileştirme ve eğitimi dinselleştirme adımlarına derhal son verilmelidir ”dedi.  
 
Yeni eğitim öğretim yılına girilirken Hakkari ve ilçelerinde yaşanan olumsuzluklara dikkat çeken Aşkan, Hakkari eğitiminde çözülmesi aciliyet gerektiren konuları şu şekilde sıraladı. 
 
• Öğretmen açığının giderilmesi,
 
• Ataması yapılan öğretmenlerin güvenlik soruşturması nedeniyle göreve başlatılamaması,
• Öğretmenlerin barınma sorunu,
 
• Okulların fiziki alt yapı sorunlarının giderilmesi,
 
• Eksik dağıtılan ders kitaplarının tamamlanmaması,
 
• Öğrenci taşıma ve barınma sorununun çözülmemesi,
 
• Okullardaki personel ihtiyacının giderilmesi 
 
‘Eğitim Sen olarak belirtilen sorunların biran önce gerçekçi yaklaşımlarla çözülmesi ve serbest kılık kıyafet uygulamasına yönelik tutumun değiştirilmesini istiyoruz’ diyen Aşkan, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında tüm öğretmen, öğrenci ve velilere başarılar getirmesini diledi. 
1-667.jpg
2-621.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum