Eğitim-Sen Hakkari'de kongreye gitti!

Eğitim-Sen Hakkari'de kongreye gitti!

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK)’e bağlı Eğitim-Sen Hakkari Şubesi 6'ncı Olağan Genel Kurulu yapıldı.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

KESK’e bağlı Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim - Sen) Hakkari Şubesi 6’ıncı Olağan Kongresi Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Konferans salonunda yapıldı.
Eğitim-Sen’in kongresine, HDP ve DBP Hakkari il örgütü yöneticileri, İHD Hakkari Şube başkanı İsmail Akbulut ve yöneticileri, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, KESK bileşenleri Eğitim-Senin il ilçe yöneticileri ve çok sayıda emekçi katıldı.

SES Hakkari Şube Başkanı Musa Bor’un divana getirildiği kongrede divan üyeliklerine Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Akboğa, Tüm-Bel-Sen Şube Başkanı Ali Tuğan ve Eğitim-Sen üyesi Sultan Aslan getirildi.

Kongrede bir açıklama yapan divan başkanı SES Hakkari Şube Musa Bor, KESK olarak Türkiye’ye barış ve demokrasi gelmesi için mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, OHAL kapsamında çıkartılan KHK mağdurları emekçileri yalnız bırakmayacaklarını söyledi. 

Daha sonra söz alan Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Aşkan ise kongreye katılan herkese teşekkür ederek zorlu süreçte birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. 

Göreve geldikleri ilk günden beri zorlu bir mücadele verdiklerini anlatan Aşkan, “Ben ve yönetim kurulu üyelerim görevimiz boyunca ömrümüzün en onurlu yıllarını yaşadık. Görevimiz boyunca katliamlar ile acılar ile hak ve hukuksuzluklar ile mücadele ettik. Ama bir o kadar da direnişle mücadeleyle geçen bir dönem. Soma, Ankara gar, Suruç katliamlarının yaşandığı, açığa alma ve ihraçlar ile emekçilerin tehdit edildiği. OHAL ve KHK’lar ile ülkenin yönetildiği, kadın cinayetlerinin rekor kırdığı, öğrenci bedenlerinin küle döndüğü bir süreçte görev yaptık. Sizden ve hayallerimizden aldığımız güçle mücadelemiz sürecektir” diye konuştu. 

Yoğun katılımın olduğu kongrede konuşmaların ardından seçime geçildi. Seçimlerde Eğitim-Sen Hakkari Şubesi’nin yönetim kuruluna Şükran Sönmez Güldal, Murat Balıkesir, Süleyman Aşkan, Savaş Ağkuş, Haşim aşan, Yusuf demir ve Erol Taş getirildi.

dc01e65e-aad3-49c9-ac92-108e6a8b9d97.jpg578d6df1-9722-4fb9-b35a-06c02126d3b1.jpgbasliksiz-1-013.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.