Eğitim-Bir-Sen Hakkari kongresi yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Hakkari kongresi yapıldı

Eğitim-Bir-Sen Hakkari Şubesi 2.Olağan Genel Kurulunda tek liste ile gidilen seçimde 161 delegeden 87 delegenin oyuyla yeni yönetim seçildi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından divan kurulu oluşturuldu. Divan gündemi, yönetim kurulu çalışma raporunun okunması, yönetim  denetleme kurulu raporlarının ibaresi, zorunlu organların ve üst kurul delegelerinin seçimi yapıldı.

Yeniden  Başkan seçilen Eğitim-Bir-Sen Hakkari Şubesi Başkanı Şanser Kutluk,  Eğitimciler Birliği Sendikasının 2. Olağan Genel Kuruluna katılan herkese teşekkür etti.

Saymakla bitiremeyeceği teşkilatlarının hizmet etmiş dava adamlarının ahirete irtihal edenleri rahmet dileyen Kutluk, nöbeti devreden ya da nöbete devam edenlerimize minnet, hürmet ve şükranlarımı sunuyorum dedi.

Kutluk,”Bugün hep beraber Hak için çıktığımız Hak yolculuğumuzda yeni bir tarihi günün sevinç ve gururunu yaşıyoruz. Bu nedenle Rabbimize ne kadar hamd etsek azdır.

Sendikamız hiçbir zaman sorunlardan beslenmedi, çözüm odaklı ve sorumlu bir sendikacılık yürüttü. Hak ve özgürlük mücadelesi veren, emeği önceleyen, adil paylaşımı talep eden ve bunun gerçekleşmesi için çaba harcayan bir sendika oldu.

Her türlü vesayete karşı sivil itaatsizlik gösterdik. Tüm hukuksuzlukları ve eşitsizlikleri tarihin çöp sepetine attık. Kalkınmış, bağımsız, halkı özgür ve mutlu bir Türkiye inşa etmek için büyük bir adanmışlık içinde gece gündüz çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz. Sorun çözen, kazanım elde eden, üreten bir teşkilatız.

Daha yürünecek yolumuz, aşmamız gereken engeller, çözmemiz gereken sorunlar var. Bu nedenle, birbirimize daha fazla sarılmalı, birliğimizi korumalı ve daha da güçlendirmeliyiz. Mücadele ruhumuzu kaybetmeden, geldiğimiz noktayla yetinmeden, bizden umutlu olanlar, bize bel bağlayanlar için, mazlumlar, mağdurlar ve temsil ettiğimiz eğitim hizmet kolu çalışanları için, dün olduğu gibi, bugün de yarın da daha çok çalışacak, çaba harcayacak, azimle, kararlılıkla, canla başla alın ve akıl teri dökeceğiz

Bilge Sendikacı Mehmet Akif İnan, Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan;‘Kurmak bize düştü bu kalbi sökülmüş çağı Buyruk en ağır yükün altına saldı beni’ diyerek yükün ağır olduğunu ancak bu yükün birilerinin sırtlaması gerektiğini ifade etti. İnan’ın bahsettiği bu ağır yükü erdemliler hareketinin mensupları olarak hep birlikte üstlendik. Yeniden Büyük Türkiye’nin  ve yeni bir dünyanın inşası yolunda alın teri dökmeye devam ediyoruz.

“Bütün giysileri yırtsak yeridir, 

  Yeter bize vefa elbiseleri”                      

diyen Mehmet Akif İnan’ın milleti reflekslerine sahip olmasının, millet nezdindeki karşılığı “vefa” olmuş ve kurduğu Eğitim-Bir-Sen bugün 400 bini aşkın üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikası, 1 milyon üyesiyle Memur-Sen de Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olmuştur.

Bu vesileyle merhum Mehmet Akif İNAN Hocamızı rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz.

Yasakların Kaldırılmasında, Haksızlıkların Giderilmesinde Ve Sorunların Çözümünde İmzamız Var

Türkiye’de 26 yıllık sendikal tarihimizde sessiz devrimler gerçekleştirdik. Nitelikli çalışmalar yaptık ve kayda değer kazanımlara imza attık.

Bu kapsamda;

28 Şubat mağdurlarının görevine dönmesi, sicil sistemine son verilmesi, disiplin affı çıkarılması, sekiz yıllık kesintisiz eğitimden ve katsayı zulmünden vazgeçilmesi, yeni müfredat programlarıyla eğitimin vesayetçi karakterinden arındırılıp demokratikleştirilmesi, değerler eğitimine kapı açılması, Kur’an-ı Kerim, Siyer-i Nebi, Temel Dini Bilgiler derslerinin okullarda okutulması,

 Milli Güvenlik dersinin kaldırılması, öğretmenlere nöbet ücreti verilmesi, doçentlik jürisinde görev alanlara ücret verilmesi, geliştirme ödeneğinin hayata geçirilerek süresinin uzatılması, 4/C’lilerin 12 ay istihdam edilmesi ve ardından kadroya geçirilmesi, sınav ücretlerinin artması, toplu sözleşme ikramiyesinin arttırılması, emekli maaşına ve ikramiyesine özel artış yapılması, taban aylığa mahsus zam alınması,

cuma namazı ve hac izninin kamu personel mevzuatına dâhil edilmesi, öğretmenlerin özel hizmet tazminatının artırılması başta olmak üzere, pek çok kazanımın altında imzamız; atılan doğru adımlarda katkımız, yasakların kaldırılmasında emeğimiz, sorunların çözümünde alın terimiz, haksızlıkların giderilmesinde çabamız vardır.

 Başörtülüler çalışma hayatında hür, başörtüsü özgür olana kadar mücadelemiz sürecek dedik; başörtüsüne özgürlüğü tescilleyen 12 milyon 300 bin imzayla sendikal tarihe damga vurduk. Sendikacılık anlayışımızın temelinde iyi olanı yapma, doğru olanı savunma sorumluluğumuz var.

Yeni Bir Dünya İçin Kardeşlik ve Dayanışma Köprüleri Kurduk

Türkiye’de olduğu gibi, dünya genelinde olup bitenlere gözümüzü kapatmadık, bigâne kalmadık. Pakistan, Nepal, Irak, Suriye, Doğu Türkistan, Arakan, Filistin başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanı bizim ilgi alanımızda, destek hattımızda oldu.

Tecrübe ve birikimimizi ‘yeni bir dünya mümkün’ diyerek uluslararası emek örgütleriyle paylaştık. Yetiştirdiğimiz onlarca uzman sendikacı üzerinden kardeşlik ve dayanışma köprüleri kurduk. Uluslararası toplantılar ve tecrübe paylaşımları ve iş birliği anlaşmaları yaptık. Başımızı hep dik ve çıtayı hep yukarıda tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Çünkü misyonumuz ve vizyonumuz bunu gerektiriyor.

Birlik ve Beraberliğin Harcıyız

Her zaman kardeşlik çağrılarıyla birlik ve beraberlik için harç olduk, kardeşlik hukukunu koruduk. 28 Şubat’ın zulmüne, 27 Nisan e muhtırasına karşı durduk. 15 Temmuz işgal girişiminde hiç düşünmeden alanlara aktık, tankların, tüfeklerin karşısına çıktık.

Örgütlü gücümüzle emeğin, bilginin, onurun, özgürlüğün teminatıyız. Nitelik ve nicelik olarak büyüyen örgütlü gücümüze Türkiye’nin ekmek kadar, su kadar ihtiyacı vardır. Biz varsak umutsuzluğa, cehalete, esarete, tahakküme yer olmayacaktır. Zulme, baskıya, şiddete, hak gasbına geçit vermedik, vermeyeceğiz.

Cefakâr insanların açtığı yolda vefayla yürüyen dava arkadaşlarımız sayesinde bu yolculuk, zirveden yeni ufuklara taşınmıştır. Erdemliler hareketine omuz veren, nöbeti devreden teşkilat mensuplarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Daha önce olduğu gibi, bu genel kurulların da heyecanımızın tazelenmesine, saflarımızın sıklaştırılmasına, birlik…

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

ŞANSER KUTLUK  (ŞUBE BAŞKANI)

İLYAS GÜR   (ŞUBE BAŞKAN VEKİLİ)

MEHMET KANAT   (TEŞKİLATTAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI)

NAİF YAŞAR​ (MALİ İŞLERDEN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI)

HALİL GÖR​ (MEVZUATTAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI)

M. TAHİR YÜZGEÇ  (BASIN VE YAYINDAN SORUMLU BAŞKAN YARDIMCISI)

MESUT ARTUŞ    (EĞİTİM VE SOSYAL İŞLERDEN SORUMLU BAŞKAN YRD)

b7a064b8-1268-4d9d-aba0-893d99c7dd2e.jpg8b1bb330-8811-4229-bdc6-6023cc130539.jpgd924e714-7b48-47f0-9fcb-c8ca2f03dbdd.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.