'Durankaya Referanduma hazır'

'Durankaya Referanduma hazır'

AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, anayasa değişikliği için yapılması planlanan referanduma hazırlık çalışmalarına başladıklarını belirtti.

MEHMET ÖZKAN/HAKKARİ OBJEKTİF HABER

AK Parti Hakkari İl Başkanı referanduma hazırlık çalışmalarına merkezden 25 kilo metre uzaylılıkta buluna Durankaya köyünde ilk start verdi. 

18 maddelik anayasa paketinin TBMM'de kabul edilmesiyle gündeme oturdu. Vatandaşlar yeni anayasa referandumunun AK Parti'nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı. yeni Anayasa, Referandum ve gündemdeki konularla ilgili Hakkari İl İlçe ve köylerinde start verildi, Hakkari’nin Durankaya beldesine  gelen Ak Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat ve Beraberindeki heyet belde halkıyla oturup Referanduma ilişkin istişarede bulundular. 

4.jpg

Mecliste görüşülen ve ilk tur oylamaları tamamlanan Anayasa düzenlemesi ile referandum çalışmalarına start verdiklerini belirten Başkan Fırat;“ Türkiye’nin istikrarı ve tek başlı yönetime doğru adım adım gidiyoruz. Bu Anayasa meselesi milletin geleceğini çizecek ve öyle inanıyoruz ki milletimiz büyük bir çoğunlukla Anayasa değişikliğine izin verecek” dedi.

Bu referandumun Türkiye’nin tarihi dönüm noktalarından birisi olduğunu belirten Başkan Fırat; devamla şunları söyledi:

 Önümüzdeki süreçte sahada olacağız. Referandum sürecinde ulaşılmadık yer bırakmayacağız. Bunun için çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Bir öncekinden daha çok oy almak için çalışmalıyız. Referanduma kadar kapı kapı istiklal ve istikbal aşkıyla çalışmalar yapacağız.

15 Temmuz Darbe girişimi nedeniyle 2016 yılının asla unutulmayacağını belirten İl başkanı Nurettin Fırat konuşmasının devamında “2016 yılında millet olarak gerçekten tarih yazdık. 2016 yılı Türk Milletine diz çöktürmek istenen bir yıldır. Bu aziz millet tarihinde asla diz çökmedi ve çökmeyecektir. 15 Temmuz gecesi son kozlarını oynadılar ama milletimiz öyle bir dirayet gösterdi ki, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara indik ve aziz milletimiz darbecilere darbe yaptı. Tabi 15 Temmuz’da başaramayınca ardından ekonomide dolar üzerinden oyunlar oynamaya çalıştılar ama bu oyunları da halkımız dolarlarını bozarak bozdu. İnşallah referandum sürecinden sonra Türkiye’miz şaha kalkacaktır. Asla umutsuzluğa ve korkusuzluğa kapılmayacağız, bizim hedefimiz büyük” ifadelerine yer verdi.

1-001.jpg

AK Parti Hakkari il, merkez ve ilçe teşkilatları olarak referanduma tam kadro hazırız diyen Başkan Fırat; ‘Şimdi ilçe teşkilatlarımızla, mahalle ve sandık başkanlarımızla da daha sık bir araya gelerek ‘Cumhurbaşkanlığı  sistemi ülkeye ne tür katkılar sağlayacak’ ‘Parlamenter sistemin aksayan yönleri neler’ gibi vatandaşlarımızın aklında kalan sorulara cevap verilecek bilgilendirme toplantıları yapmaya başladık' şeklinde konuştu.

 Başkan Fırat, ‘Biz Ak Parti kadroları olarak referandumda gece gündüz demeden bu milletin hak ettiği hizmetleri tamamlamak için koşacak, çalmadık kapı ve girmedik gönül bırakmayıp, kazanmadığımız tek bir vatandaş bırakmayacağız’ diyerek sözlerini noktaladı.

5.jpg2-002.jpg3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.