Durankaya Beldesi Bakan Kaya'ya sahip çıktı

Durankaya Beldesi Bakan Kaya'ya sahip çıktı

Hakkari'nin Durankaya Beldesi Hollanda'ya tepki gösterdi.

Hakkari Slehi aşireti kanat önderi ve Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin ve beraberindeki  belde sakinleri Türk bayrağı açarak Avrupa ülkelerinin Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya karşı yapılan saygısızlığı kınadı.

Tek bir merkezden yönetilen bu ülkelerin, bir biri ardına yaptığı bu açıklamalar aslında dağılmak üzere olan ama güçlü vizyon görüntüsü veren Avrupa birliğinin acziyetini Türkiye üzerinden kapatma çabasında olduğunu ifade eden Başkan Keskin, Avrupa ülkelerini bu saygısız tutumunu nefretle kınadıklarını söyledi.

Bu kabul edilmeyecek bir durumdur

Bu son zamanlarda Avrupa ülkelerinin, ülkemize karşı demokrasi hukuk ve adalet kurallarını ihlal edip milletin iradesine karşı göstermiş olduğu saygısız tutum kabul edilecek bir durum  olduğunu söyleyen Başkan Keskin, Almanya hükümetinin almış olduğu ifade özgürlüğüne ve insan haklarına aykırı olan kararlara,

Hollanda hükümetinin de katılıp vatandaşlarımıza  ve devletimizin bakanına karşı yapmış oldukları  bu şiddet ve hakaret tutumu dünya demokrasi ve hukuk tarihine kara bir leke olarak geçmiştir dedi.

Bu saygısızlığı kınıyoruz

Keskin,”Dış İşleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya karşı yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz.

Bununla birlikte bakanlarımız hükümetimizi hükümetimizde Türkiye Cumhuriyeti devletinde yaşayan bütün vatandaşları temsil etmektedir, bu yapılan saygısızlık bakanlarımız nezdinde bu ülkenin bütün vatandaşlarına yapılmıştır bunu da ayrıca belirtmek istiyoruz”

Şer odakların oyununa gelmeyeceğiz

Ülkemizdeki değişim sürecini hazmedemeyen ve bir türlü kabul etmeyen şer odakları bu tür davranışlar sergileyerek ülkemizi dünya kamuoyunda itibarsızlaştırmaya  çalıştığını söyleyen Keskin,” Tek bir merkezden yönetilen bu ülkelerin, bir biri ardına yaptığı bu açıklamalar aslında dağılmak üzere olan ama güçlü vizyon görüntüsü veren Avrupa birliğinin acziyetini Türkiye üzerinden kapatma çabasıdır.

Fakat bu oyunun senaryosunu bu halk defalarca seyretti, yaşadı. Gereken cevabı 15 Temmuz da olduğu gibi halkımızın en iyi şekilde vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Buradan Türkiye'nin en ücra köşesi olan Hakkarimizin Durankaya beldesinden, vatandaşlarımızla beraber demokrasi ve insan hakları söz konusu olduğunda her ülkeye ders vermeye çalışan ama her türlü hukuksuzluğu yapan Avrupa ülkelerini, yapılan bu hukuk dışı, ifade özgürlüğüne engel, insan haklarına aykırı tutumlarından dolayı kınıyoruz. Denizde bir damla kadar da olsa hiç olmazsa safımız belli olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

0c294400-f9f1-4029-b0ff-3214799085c8.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.