Dünyayla iletişim kurmak isteyen Hakkarili köylüler

Dünyayla iletişim kurmak isteyen Hakkarili köylüler

Hakkari’nin merkeze bağlı Işık Köyü’nde cep telefon şebekelerinin çekmemesi nedeniyle köylü yaklaşık 2 kilometre yolu yürüyerek çıktıkları tepeden telefon görüşmesi yapmaya çalışıyor.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari merkeze bağlı Işık Köyü’nde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi köylüleri adeta çileden çıkarttı. Sevdikleriyle diledikleri gibi görüşme sağlayamayan, bir hasta olduğu zaman sağlık ekiplerine güçlükle haber vermeye çalışan köy sakinleri, coğrafik yapısı nedeniyle tepelik alan arasında kalan köylerine bir şebeke alıcısı kurulmasını istiyorlar. Yaklaşık 10 yıldır cep telefonlarının çekmediğini ifade eden Işık Köyü muhtarı Hacı Reşit kurt, “Yıllardır aynı problemlerle karşı karşıya kalıyoruz. 

GSM operatörlerine defalarca şikayette bulunduk. Bir baz istasyonu buraya getirmek ve kurmak bu kadar zor olmamalı. Buraya bir direk kuruldu fakat şebeke çekecek akım verilmedi. Hastalarımız oluyor ambulans istemek için yüksek yerlere yürümek zorunda kalıyoruz. Yetkililerden bu duruma çare bulmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

YÜKSEK YERLERE ÇIKIYORUZ 

Yakınları ile görüşebilmek için yüksek yerlere çıktıklarını ifade eden köy muhtarı Hacı Reşit Kurt, ‘’vatandaşlarımız bu duruma tepki gösteriyor. Yakınlarımızı aramak için yüksek yerlere çıkmak, cam kenarlarında konuşmaya çalışıyoruz. Köyümüze gelen misafirlerde aynı sıkıntıyı yaşıyor" diye konuştu. Yakınlarının telefonlarının çekmemesinden dolayı kendilerini ziyarete gelmediklerini belirten Kurt, “Yakınlarımız 'telefon çekmiyor' diye köye gelmek istemiyorlar. Vatandaşlar bu duruma tepkili. GSM şirketlerine defalarca şikayette bulunduk. Köy halkımız bu sıkıntıları 10 yıldan beri yaşıyor. Yetkililerden yardım ve destek bekliyoruz" şeklinde konuştu.

img_5286.jpgimg_5288.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum