Dünyanın gözü bugün Çankaya'daki zirvede olacak

Dünyanın gözü bugün Çankaya'daki zirvede olacak

Astana sürecinde, üçlü liderler zirvesi bugün Ankara'da toplanıyor. İran Cumhurbaşkanı Ruhani zirve için Ankara'ya geldi.

Ruhani ve Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğindeki toplantıya katılacak.

Üçlü zirvede, sivillere yönelik saldırılardan duyulan endişe ve Türkiye’nin olası bir göç dalgasını karşılayamayacağı, İran ve Rusya tarafına bir kez daha iletilecek. Görüşmede Suriye anayasa komisyonunda yer alacak son ismin de belirlenmesi ve anayasa yazım komitesinin yol haritasının netleştirilmesi bekleniyor.

Zirvenin gündeminde, Türkiye ve ABD'nin Fırat'ın doğusunda başlattığı güvenli bölge çalışmaları da var.

Cumhurbaşkanı Edoğan'ın güvenli bölge adımları hakkında liderlere bilgi vermesi bekleniyor. Zirve öncesinde liderler ikili görüşmeler de gerçekleştirecek. Ticari işbirlikleri, savunma sanayi alanındaki adımlar masaya yatırılacak.

Zirve sonrası liderler basın toplantısı düzenleyecek ardından Ankara zirvesinin sonuç bildirisi yayımlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.