Dünya Kupası, Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa'nın

Dünya Kupası, Hırvatistan'ı 4-2 yenen Fransa'nın

Dünya Kupası finalinin ilk yarısı Fransa'nın Hırvatistan karşısında Manrzukiç'in kendi kalesine attığı gol ve Griezmann'in penaltıdan attığı gollerle 2-1'lik galibiyetiyle sona erdi. Hırvatistan'ın golünü ise Ivan Perisic'in attı.

Fransa'nın ilk golü 18'inci dakikada Griezman'ın düşürüldüğü, tartışmalı faul posizyonunda kullanılan frikikle geldi. Ceza sahasına ortalanan topa çıkan Hırvat golcü Mandzukic topu kendi kalesine gönderdi.

Pele'den sonra Dünya Kupası finalinde gol atan 20 yaşından küçük ilk futbolcu olan Mbappe'nin sevinci.

Golün ardından biraz daha atak bir oyun oynamaya başlayan Hırvatistan, Ivan Perisic'in Beşiktaşlı Vida'nın asisti sonrasında sol ayağıyla attığı mükemmel vuruşla beraberliği yakaladı.

Perisic'in bu pozisyonunun ardından hakem, VAR sistemiyle penaltıya karar verdi.

Maçın ilk yarısı Dünya Kupası finallerindeki bir ilke de sahne oldu. Fransa kornerini karşılamak için topa çıkan Perisic'in eline top çarptı. Fransız oyunucuların itirazının ardından pozisyonu video hakem (VAR) teknolojisiyle izleyen hakem penaltı noktasını gösterdi. Antoine Griezmann 38. dakikada penaltı vuruşuyla takımını öne geçirdi.

İkinci yarıda art arda goller

İkinci yarıda Hırvatlar, beraberliği yakalamaya çalışırken, Fransa, 59. dakikada Mbappe'nin Hırvat ceza sahasına taşıdığı topu, Griezman'ın asistiyle Pogba'nın gole çevirmesiyle skoru 3-1 yaptı.

Mbappe'nin 65. ceza sahası dışında yaptığı vuruşla Fransa skoru 4-1'e taşıdı. Böylece Mbappe, Pele'den sonra bir Dünya Kupası finalinde gol atan 20 yaşından küçük ilk oyuncu oldu.

Oyunun son golüyse, 69. dakikada Fransız kaleci Hugo Lloris'in, aldı geri pasla yaptığı hatayı gole çeviren Mandzukiç'in ayağından geldi.

Turnuvanın sonunda Hırvat yıldız Luka Modric, kupanın en iyi oyuncusuna verilen Altın top ödülünü aldı. Altın krampon ödülü de altı golle turnuvanın gol kralı olan altı İngiliz forvet Harry Kane'in oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.