'Düğün Covid-19 vakalarında sıçramaya neden oldu'

'Düğün Covid-19 vakalarında sıçramaya neden oldu'

İran, bazı eyaletlerde artan koronavirüs (Covid-19) vakalarına rağmen salgınla mücadele tedbirlerini gevşetmeyi sürdürüyor.

Başkent Tahran'da düzenlenen Koronavirüsle Ulusal Mücadele Kurulu toplantısı sonrasında konuşan Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkedeki salgın süreciyle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Ruhani, salgının uzun süre devam edebileceğine, belki de yıl sonuna (İran takvimine göre Mart 2021) kadar sürebileceğine dikkati çekti.

Arabalı nikah: Çiftler ve davetliler sosyal mesafe kuralına uydu, aynı gün 3 düğün yapıldı

"Düğün ve matem törenleri ile aile toplantılarını kenara bırakmalıyız"

Zorunlu olmadıkça toplantılardan kaçınma çağrısında bulunan Ruhani, bir bölgede düzenlenen bir düğünün vakaların artışına neden olduğunu hatırlatarak,, "Düğün ve matem törenleri ile aile toplantılarını bu süreçte bir kenara bırakmalıyız." ifadesini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, az vaka görüldüğü için "beyaz bölge" olarak adlandırılan ilçelerin dışında "sarı bölgelerde" de 21 Haziran'dan itibaren gerekli sosyal mesafe ve sağlık talimatlarına uyulması koşuluyla cuma namazlarının kılınabileceğini belirtti.

Ruhani, sinema ve konserler gibi kültürel etkinliklerin de 21 Haziran'dan itibaren salon kapasitesinin yüzde 50'sinin kullanılması şartıyla düzenleneceğini dile getirdi.

Toplamda 167 bini aşkın kişinin enfekte olduğu İran'da Covid-19 kaynaklı can kaybı 8 bin 134'ü bulmuş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.