Drogba, özel hastanesini korona için devlete verdi

Drogba, özel hastanesini korona için devlete verdi

Galatasaray'ın eski futbolcusu Didier Drogba, Fildişi Sahili'ndeki özel hastanesini korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında kullanılması için devlete verdi.

Galatasaray’ın Fildişi Sahilli eski futbolcusu Didier Drogba, ülkenin en büyük kenti Abidjan’daki özel hastanesini korona virüsüyle (Covid-19) mücadelede kullanılması için devletin hizmetine sundu. Drogba, vakfına ait 2016’da hayatını kaybeden Fildişi Sahilli futbolcu Laurent Pokou’nun adını taşıyan hastanenin Covid-19 merkezi olarak kullanılmasını teklif etti.

 

Abidjan Belediye Başkanı Vincent Toh Bi Irie, bu vatansever eyleminden dolayı Drogba’ya teşekkür ederek henüz tam olarak bitirilmese de hastanenin Covid-19 mücadelesinde fonksiyonel olarak kullanabileceğini belirtti. Fildişi Sahili hükümeti, Abidjan’da 13 ülke genelinde 45 Covid-19 merkezi kullanacağını duyurmuştu.

Kariyerinde Galatasaray, Le Mans, Guingamp, Olympique Marsilya, Chelsea, Şangay Shenhua ve Montreal Impact takımlarının formasını giyen Drogba, Kasım 2018’de ABD ekibi Phoenix Rising formasıyla futbolculuk kariyerini noktalamıştı.

Ülkede ilk vakanın görüldüğü 11 Mart’tan bu yana 574 vak tespit edildi. Bunların 85’i iyileşti, beşi ise virüs nedeniyle öldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.