Dövdüler, 7 metreden attılar, serbest kaldılar

Dövdüler, 7 metreden attılar, serbest kaldılar

Bahçelievler’de 4 kişi restoran işleten bir kişiyi silah zoruyla götürdükleri dere kıyısında dövüp gaspettikten sonra 7 metre yükseklikten aşağı attı. Saldırganlar serbest bırakıldı. Adalet Bakanı Gül tutuklama kararı vermeyen hakimler hakkında inceleme i

İstanbul Bahçelievler’de gerçekleşen olay 7 Temmuz’da yaşandı. İddiaya göre 4 kişi, bir restoran sahibini araba alım satımı bahanesi ile dışarı çıkardı. Şüpheliler para istedikleri restoran sahibini darp edip, 7 metre yükseklikten dere yatağına attı.

Ağır yaralanan restoran sahibi çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. 4 saldırgandan ikisi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen saldırganlar, çıkartıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Daha sonra savcılık 2 saldırgan için yeniden yakalama kararı çıkartıldı. Saldırganların birinin yakalanması için çalışma sürerken, 1 kişinin de de askerde olduğu  öğrenildi.

Olay anının görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca Adalet Bakanı Gül, Twitter hesabından tutuklama kararı vermeyen hakimler hakkında inceleme izni verdiğini şöyle paylaştı:

“İstanbul Bahçelievler'deki olayın şüphelilerine tutuklama tedbiri uygulanmamasına ilişkin olarak disiplin hukuku ve yargı etiği bakımından inceleme yapılması için HSK Başkanı olarak Kurul'a inceleme izni verdim.

Adalet, demokratik hukuk düzeninin can evidir. Yargı, adaletiyle tartışmayı bitirir, vicdanları teskin eder. Ancak, kamu vicdanını şoke eden bir karar varsa bunun arkasında meslek kuralları ve disiplin hukukuna aykırı bir durum olup olmadığını araştırmak da HSK’nın görevidir.

Olayda yargı kararının yargısal denetimi elbette kendi mekanizması içinde yürüyecektir. HSK denetimi bu mekanizmanın dışındadır. Kurul, tarafsızlık, bağımsızlık ve dürüstlük kurallarının kurumsal teminatı olarak bu çerçevede disiplin incelemesini süratle yerine getirecektir.

Adliyenin kapısı adaletin kapısıdır. O kapıdan giren her bir mağdur, her bir vatandaşımız adalet terazisinin yüreğine vereceği hak, hukuk ve vicdan duygusunu hissederek bu kapıdan ayrılmalıdır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.