Dolar/TL kuru 5.80'e kadar yükseldi

Dolar/TL kuru 5.80'e kadar yükseldi

Lira, Türkiye'ye yönelik iç risklerin etkisiyle bu sabah dolar karşısında yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti.

Bloomberg verilerine göre, güne 5.73 düzeyinden başlayan Dolar/TL kuru, 5.80'e kadar yükseldi.

Piyasa oyuncuları bu yükselişte, dün açıklanan TCMB verilerine göre net rezervlerdeki düşüşün yanı sıra bir dizi siyasi riskin de etkili olmayı sürdürdüğünü söylüyor.

Lira üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturan diğer risk unsurları İstanbul seçimlerine yönelik belirsizliğin devam etmesi, Türkiye'nin S-400 satın alma planlarının ABD'nin yaptırım uygulamasına yol açma ihtimali ve bu hafta açıklanan reform paketinin beklentileri karşılamaması olarak sıralanıyor.

Dün ayrıca, Türkiye'nin risk primini gösteren CDS'leri de 19 baz puan artışla son iki haftanın en yüksek düzeyine çıktı.

Yine dün açıklanan verilere göre, TCMB net döviz rezervleri 5 Nisan itibariyle 1,8 milyar dolar azalarak 27,9 milyar dolara geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.