Dolar/TL 7,71'i aşarak rekor kırdı

Dolar/TL 7,71'i aşarak rekor kırdı

Türk Lirası'nın son aylarda yaşadığı değer kaybı devam ediyor. Dolar/TL kuru 7,71, Euro/TL kuru da 9,01'le rekor kırdı. Merkez Bankası'nın bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz artırımına gidip gitmeyeceği merakla bekleniyor.

Türk Lirası yılbaşından bu yana yaklaşık olarak ABD Doları karşısında yüzde 23, Euro karşısında yüzde 26 değer kaybetti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), TL'deki değer kaybı karşısında Ağustos ayının ortalarından bu yana TL likiditesini sıkılaştırarak para birimini desteklemeye çalışıyordu.

Piyasayı politika faizi olan yüzde 8,25'ten fonlamayı kesen Merkez Bankası, ortalama fonlama maliyetlerini yüzde 11 seviyesine yaklaştırdı.

Bu girişim, Dolar/TL'nin bir süre yatay seyir izlemesini sağlasa da son haftalarda kur tekrar yükselişe geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.