Dolar ve euro yükseldi

Dolar ve euro yükseldi

Haftaya 23,65 seviyelerinde başlayan dolar kuru, bugüne de yükselerek başladı.

28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun ardından yükselişe geçen döviz kurunda artış devam ediyor.

Haftanın ilk gününe 23,65 seviyelerini görerek başlayan dolar, haftanın ikinci gününde yukarı yönlü hareketine devam etti.

Dolar 23,67 seviyesine yükseldi.

Kur 11 Haziran'da 23,77 ile tüm zamanların en yükseğini görmüştü.

Euro/TL de 25,57 seviyelerinden işlem görüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yemin etmesinin ardından açıkladığı kabinede Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olduğunu duyurmuştu.

Bakanlıktaki devir teslim töreninde konuşan Şimşek, Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır. Kurala dayalı bir Türkiye ekonomisi özlenen refaha ulaşmamızda önemli olacaktır. Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

TÜİK de geçtiğimiz hafta enflasyon verilerini açıklamıştı. Doğalgaz fiyatlarının sıfır olarak hesaplanması sonucu yıllık enflasyon yüzde 39,59 olmuştu.

Temmuz ayında yapılacak asgari ücret zammı için görüşmeler ise bugün başlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.