Dolar kuru bugün ne kadar?

Dolar kuru bugün ne kadar?

12 Haziran 2020 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Haftanın son gününde dolar/TL 6,83 seviyesinden başlarken, euro/TL 7,72 seviyesinden işlem görüyor.
Piyasalarda corona virüste ikinci dalga endişeleriyle riskli varlıklardan kaçış ve güvenli limanlara yönelim oldu, dün piyasalarda sert satışlar yaşandı.

Covid-19 salgınına karşı alınan önlemlerin aşamalı olarak gevşetildiği ABD'de 21 eyalette vaka sayısında artış yaşandı.

Arizona, Teksas, Kuzey Carolina gibi bazı güney eyaletlerinde son bir haftada virüse yakalananların sayısında yükseliş gözlenmesinin ikinci dalga salgına yönelik endişeleri beslemesi ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomide hızlı toparlanmaya dair beklentileri desteklemeyen öngörüleri endekslerdeki satışta etkili oldu.

ABD'nin büyük üç borsası birden yüzde 5'ten fazla düşerken koronavirüs yasaklarının başlamasıyla borsaların serbest düşüşe geçtiği mart ortasından bu yana borsalarda en kötü gün olarak kayıtlara geçti.

Yurt içinde bugün cari denge ve ödemeler dengesi verileri izlenecek. ABD'de ise tüketici takipçi edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.