Dolar güne yükselişle başladı

Dolar güne yükselişle başladı

Dolar, güne yükselişle başlayarak 3.79 seviyelerinde dengelendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı kararları öncesinde dün yatay bir seyir izleyen dolar, TCMB'nin politika faizini değiştirmemesi ve faiz koridorunu genişletmesinin ardından, ilk tepki olarak 3,82 seviyelerine kadar yükseldi. Bu seviyelerdeki tutunamayan ve kazançlarının bir kısmını geri veren dolar, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0.74 artışla 3.7851'den tamamladı.

Bugüne değer kazancı ile başlayan dolar, saat 10.15 itibarıyla yüzde 0.20 primle 3.7905 seviyesinden alıcı buluyor. Aynı dakikalarda euro/TL yatay seyirle 4.0610 seviyesinden, sterlin/TL ise yüzde 0.14 artışla 4.7382'den işlem görüyor.
Analistler, bugün yurt içinde kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi verileri, yurt dışında ise Almanya'da Ifo endekslerinin piyasalar tarafından takip edileceğini kaydetti.

ABD Başkanı Doland Trump'ın yapabileceği açıklamaların döviz fiyatlarının yönü üzerinde etkili olabileceğini belirten analistler, teknik açıdan dolar/TL için 3.7650 seviyesinin destek, 3.8050'nin ise direnç konumunda olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.