DOGÜNKAD Hakkari’de kadın STK temsilcileri ile buluştu

DOGÜNKAD Hakkari’de kadın STK temsilcileri ile buluştu

"Doğu Ve Güneydoğu’da Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Arasında işbirliği Ve Ağ Oluşturulması Projesi” Tanıtım Toplantısı Hakkari’de yapıldı

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) tarafından hazırlanan ve İsveç Büyükelçiliği’nin desteğiyle uygulanan ‘Doğu Ve Güneydoğu’da Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Arasında işbirliği Ve Ağ Oluşturulması Projesi ‘ tanıtım toplantısı Hakkari’de düzenlendi. 

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) bünyesindeki kadın girişimcilerin ev sahipliğinde Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak, DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sevim Vural, Hakkari Ticaret Odası Başkanı Servet Taş, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Nevin İl ve Hakkari’deki kadın girişimciler ile STK temsilcileri katıldı. 

 “Bir aradayız, paylaşıyoruz, güçleniyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı Meral Özdemir, DOGÜNKAD olarak kuruldukları ilk günden beri kadınların sesi olmak için çaba gösterdiklerini söyledi. 

İsveç Büyükelçiliği desteği ile hayata geçirilen "Doğu Ve Güneydoğu’da Kadın Sivil Toplum Kuruluşları Arasında işbirliği Ve Ağ Oluşturulması Projesi” Tanıtım Toplantısı için Hakkari’de bulunduklarını anlatan Özdemir, Hakkâri Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ve tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Özdemir’den sonra söz alan DOGÜNKAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sevim Vural da DOGÜNKAD’ın kadının ekonomik olarak güçlenmesinin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için çalıştığını ve Doğu ile Güneydoğu’da onlarca ulaşarak güçlerine güç kattığını ifade etti. 

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş ise toplantıya katılan herkese teşekkür etti. 
Kadın olgusunun, sosyal, siyasi, iktisadi ve kültürel açıdan önem taşıdığını anlatan Taş, kadınların her geçen gün kamusal hayatta daha fazla görünür olduğunu söyledi ve birçok alanda meydana gelen değişimin kadının konumunu, görev ve sorumluluğunu değiştirdiğini belirtti. 

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak’ın eşi  Dr. Funda Toprak da kendisini toplantıya davet eden DOGÜNKAD üyelerine davetleri nedeniyle teşekkür ettiği konuşmasında çocukların annesi olarak çok önemli bir sorumluluğu yerine getiren kadınların özel sektörden ticarete, siyasetten kamuya kadar bütün alanlarda hem titiz hem de estetik iş anlayışını kanıtladığını söyledi. 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Nevin İl de cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekerek başladığı konuşmadığı konuşmasında kadınların her alanda olduğu gibi iş hayatı ve çalışma hayatında dezavantajlı olduğunu dile getirdi. 

Kadınların bu dezavantajlı duruma son vermek için çaba içerisinde olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan İl, bu tür toplantıların kadınlar için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti. 

Toplantıda söz alan TOBB Hakkari Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin konuklarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında; kadının ekonomi, kültürel e sosyal yaşamdaki önemini anlatıp tartışmanın günler değil aylarca sürecek kadar zaman alacağını söyledi. 

“Bir aradayız, paylaşıyoruz, güçleniyoruz ‘ şiarı ile düzenlenen toplantının ikinci oturumu basına kapalı olarak devam etti. 

s5-001.jpg

s2-005.jpg

s7-001.jpg

s6-001.jpg

s1-007.jpgs4-001.jpgs3-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.