Doğaseverler Yüksekova’daki Cilo Dağı'na çıktı

Doğaseverler Yüksekova’daki Cilo Dağı'na çıktı

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde bulunan ve 3 bin 500 rakımıyla bölgenin en yüksek ikinci dağı olan Cilo Dağları ve Sat Buzul Gölleri, ziyaretçi akınına uğruyor.

 HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Sat Buzul Gölleri doğaseverlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor. Resmi Gazetede yayımlanan kararla 'Milli Park' ilan edilen 3 bin 500 rakımlı İkiyaka Dağları'ndaki Cilo Sat Gölleri ve Buzulları, normalleşme süreciyle yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilerin akınına uğruyor. Bölgeye son 2 ayda yaklaşık 5 bin ziyaretçinin geldiği belirtildi. Hakkâri İz Doğa Sporları Kulübü Cilo Sat Gölleri ve Buzullarına Doğa Yürüyüşü' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe yöre halkının yanı sıra Türkiye'nin çeşitli kentlerinden etkinliğe katılan birçok kişi, göl ve buzulları fotoğraflayıp doğa yürüyüşü yaptı. 

Van’da görev yaptığını ve Doğa güzelliklerini görmek için Hakkâri’ye geldiklerini belirten Sevim Tuna (28), "Buranın çok güzel bir doğası var. Özellikle Cilo Sat gölleri, Türkiye’nin ikinci zirvesi olması bakımından, doğa harikası olması nedeniyle bizim tercih ettiğimiz bir yer oldu. Çok güzel bir gün geçirdik’’ dedi.

9662e290-a5f1-49fd-95b2-41d86744ed2b.jpg

'HERKESİN GÖRMESİ GEREKEN BİR YER''

 Her yıl Yurt içi ve yurt dışından binlerce kişi Hakkâri’nin birçok güzelliklerini görmek için geldiklerini belirten İz Doğa Sporları Kulübü Başkanı Kemal Özdemir,  gelen doğaseverlerin Hakkâri’ye hayran kaldıklarını söyledi.


Özdemir; ‘Türkiye'nin ikinci yüksek zirvesinin burada yer alıyor. 30'un üzerinde yüksek rakımlı zirve, buzul göllerimiz ve karın kalkmadığı yerler var. Şuan geldiğimiz Cilo Sat Dağlarıdır. Dağcı ve fotoğrafçılardan yoğun bir talep görülen bir yer. Spor kulübümüz olarak son zamanlarda sürekli dağları, buzulları ve gölleri görmeye gelen yerli ve yabancı turistleri ağırlıyoruz, kentin doğa harikası yerlerini herkesin görmesi gerekiyor’ ’ifadesinde bulundu.

c9274322-212c-4c60-884c-042bd09c1f16.jpg

688ec78a-40dc-4870-b90e-c7c9aa8020c9.jpg

f7a45772-6d2f-446b-b5cc-73d5ae9a785c.jpg

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum