Doğal gaz ve elektrik faturalarında indirim teklif reddedildi

Doğal gaz ve elektrik faturalarında indirim teklif reddedildi

CHP milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın doğal gaz ve elektrik faturalarından alınan yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 1'e indirilmesi için kanun teklifi verdi. Teklif, Meclis Genel Kurulu'nda AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, doğal gaz ve elektrik faturalarındaki KDV oranının yüzde 18'den yüzde 1'e indirilmesini öngören kanun teklifini Meclis'e sundu. Kasap'ın teklifi AK Partili vekillerin oylarıyla reddedildi.

'710 BİN ABONENİN DOĞAL GAZI KESİLDİ'

Konutlarda kullanılan elektriğin fiyatının yüzde 32.3, doğal gazın fiyatının ise yüzde 34.7 zamlandığına dikkat çeken Kasap, tepkisini şöyle dile getirdi:

"İğneden ipliğe gelen zamlarla iyice artan hayat pahalılığı, yurttaşı en temel harcamalarını dahi kısmaya itti. Sadece 2019’un ilk 9 ayında 3 milyon 365 bin abone borcunu ödeyemediği için elektriği kesildi. Yine 710 bin doğal gaz abonesi borcunu ödeyemediği için doğal gazı kesildi. AK Parti milletvekilleri, vermiş olduğum kanun teklifini reddederek bir kez daha milletin yanında olmadıklarını göstermiştir."

 

'TL'NİN SÜREKLİ DEĞER KAYBETMESİ ZAMLARDA ETKİLİ OLUYOR'

Avrupa'nın son 10 yılın en ucuz doğal gazını tükettiğini belirten Kasap, "Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi sevindiricidir ama bu müjdeyi veren iktidar keşke şu tarihten itibaren de doğal gaz faturalarında yüzde 30 indirim uygulayacağız diyebilseydi. Özellikle Türk Lirası'nın yabancı para birimleri karşısında sürekli değer kaybetmesi doğal gaz zamlarında etkili oluyor" dedi.

'İKTİDAR VATANDAŞIN YANINDA OLMADIĞINI GÖSTERDİ'

"İktidar, döviz kuruna bakmıyor ama doğal gaz ve elektrik faturaları cep yakıyor" diyen CHP'li Kasap, "2021 yılına bir yandan koronavirüs salgını bir yandan da grip salgını ile birlikte gireceğiz. Şüphesiz soğuk havaların başlamasıyla birlikte vatandaş elektrik ve doğal gaz kullanımını arttıracak ama bu ekonomik buhranda vatandaş bu kadar yüksek faturaları nasıl ödeyeceğim diye şimdiden kara kara düşünüyor. İktidar, doğal gaz ve elektrik faturalarında indirim öngören kanun teklifimizi reddederek vatandaşlarımızın yanında olmadığını bir kez daha göstermiştir" ifadelerini kullandı. (ANKA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.