Diyarbakırlı Çiftin Hayatını Değiştiren Proje

Diyarbakırlı Çiftin Hayatını Değiştiren Proje

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ikamet eden Hülya ve Osman Langal çiftinin hayatı, aldığı destekle değişti.

Sur ilçesi Yeşilli köyünde ikamet eden Hülya Langal, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen "Genç Çiftçi" projesinin duyurusunu görünce kolları sıvadı. Evli ve 2 çocuk annesi Langal, projeden yararlanmak için başvurusunu yaptı. Projesine olumlu cevap verilen Langal'a 5 düve ve bir boğa hibe edildi. Bunun üzerine ailenin hayatı değişirken, hem Hülya hem de uzun zamandır iş arayan eşi Osman Langal iş sahibi oldu. Hem evinin kadını olmanın hem de işinin olmasının güzel bir duygu olduğunu anlatan Hülya Langal, "Herkese tavsiye ediyorum. Herkes bakabilir. Bir sıkıntımız yok. Kendime güvendiğim için bunu yaptım. Diğer kadınlar da kendilerine güveniyorlarsa yapsınlar. Kendimize güveniyoruz ve yaptık" dedi.

"BOŞ GEZMEKTENSE İŞ SAHİBİ OLDUK"

Osman Langal ise, daha önce işsiz olduğunu anlatarak, "Babamın hayvanları vardı, onlara yardım ediyorduk. Daha sonra devletin hibelerini duyunca başvuru yaptık. Başvuru onaylandıktan sonra hayvanlar geldi. Yavaş yavaş onlarla uğraşıyoruz. Boş gezmektense iş sahibi olduk. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin gelişmesi için güzel bir hibe programı. Hayvancılığın bu bölgede gelişmesi ve geliştirilmesi lazım. Çünkü buradaki iş imkanları fazla yok. Belli bir yaş kriteri dışında herkes bu projeye başvuru yapabilir" diye konuştu.

"SEVEREK YAPIYORUZ"

Bir televizyon programında işi olmayan gençleri iş sahibi yapmak için proje başlatıldığını duyduklarını ve başvuru yaptıklarını belirten Langal, şunları kaydetti: 

"9 ay sonra yavaş yavaş başlayacağız ürün almaya. Hayvanlar gebe olacak sonra 9 ay sonra doğumlar başlayacak. Yavruları alıp, sütünü satmaya başlayacağız. Kendi işimizi kendimiz sağlayacağız. Severek yapıyoruz bu işi. Baba mesleği zaten. Babamız da uğraşıyordu aynı şekilde. Kendi işimizi kendimiz kuralım dedik. Tarım İl Müdürlüğümüz sayesinde iş imkanı bulduk."dedi.

hem-evinin-kadini-olmanin-hem-de-isinin-olmasinin-guzel-bir-duygu.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.