Diyarbakır’ın 5 ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’ın 5 ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’ın Lice, Kocaköy, Silvan, Hazro ve Kulp ilçelerine bağlı 51 köyde düzenlenecek operasyon nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Diyarbakır’ın beş ilçesindeki toplam 51 mezra ve köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Konuya dair yazılı bir açıklama yapan Diyarbakır Valiliği, kentin Lice, Kocaköy, Silvan, Hazro ve Kulp ilçelerine bağlı 51 mezra ve köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Açıklamaya göre yasaklı köy ve mezralar şöyle:

Lice ilçesine bağlı Dibekköy, Yolçatı, Çağdaş, Kayacık, Ortaç, Yalaza, Bağlan, Çavundur, Dolunay, Kabakaya, Tepe, Budak, Dallıca, Kutlu, Oyuklu, Türeli köyleri ve Sınır, Beğendik, Hacıcemil, Esenli, Çanak, Alataş, Kolbağı, Bakanlar, Kalkanlı, Kerpiçören, Göçer, Çaylarbaşı mezraları, Kocaköy ilçesine bağlı Boyunlu köyü ve Varlık mezrası, Silvan ilçesine bağlı Dolaplıdere köyü ve Alakuşak, Üçdirek, Ergeçiti, Erkenciler mezraları, Hazro ilçesine bağlı Koçbaba, Ormankaya, Çitlibahçe köyleri, Şahgeldi ve Güzdamı mezraları, Kulp ilçesine bağlı Taşköprü, Temren, Bayırköy, Demirli, Çukurça köyleri ve Kuyucak, Mevik, Aşağıpolat, Yukarıpolat, Keçiveren, Zümrütlü mezraları.

Valilik açıklamasına göre sokağa çıkma yasağıyla bölgede geniş bir askeri operasyon başlatılacak.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.