Diyarbakır'da Tahir Elçi Vakfı açıldı

Diyarbakır'da Tahir Elçi Vakfı açıldı

Üç yıl önce Sur ilçesinde bir çatışma sırasında öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi adına bugün Diyarbakır’da Tahir Elçi Vakfı açıldı.

Tahir Elçi’nin eşi Türkan ve Kızı Nazenin’in kurucusu olduğu vakıf insan hakları ve hukuk alanında çalışmalar yapacak.

İnsan hakları savunucusu, hukukçu, gazeteci, sanatçı ve yazarların da aralarında olduğu birçok tanınan isim de vakfın danışma kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

Türkan Elçi yaptığı açılış konuşmasında yaşadıkları acının kine dönüşmemesi, bunun aksine toplumum her kesimini kucaklayıcı bir mecraya dönüşebilmesi adına bu vakfı kurmaya karar verdiklerini söyledi:

"Kızımla beraber kurduğumuz bu aile vakfının topluma mal olabilmesi için, mücadelemizin güçlenebilmesi için vicdanlı, cesaret sahibi seslere ihtiyacımızın olduğunu duyurmak için yönetim kurulumuzla beraber düzenlediğimiz bu açılış gününde sizlerle bir arada olmanın gururunu yaşıyoruz. Tahir’in aramızdan ayrılışımdan sonra Kürt, Türk, Alevi, Sünni ağırımı olmadan, kendini mazlum görenlerin gösterdiği teveccüh herkesin bir arada bulunma istediği ve bunalımdaki koca boşluk vakfımızın varlık sebeplerinden biridir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.