Diyarbakır’da pandemi nedeniyle düğün saatleri ve halaya kısıtlama

Diyarbakır’da pandemi nedeniyle düğün saatleri ve halaya kısıtlama

Diyarbakır’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında mevlit, kına, nişan ve düğün gibi etkinliklere saat ve halat kısıtlaması getirilip, araç konvoyu oluşturmak salgın süresince yasaklandı.

Diyarbakır Valisi Münir Karaoğlu, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleriyle ilgili valilik toplantı salonunda düzenlenen Pandemi Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Diyarbakır'ın Türkiye'de vaka sayısında ilk 5 il içinde olduğunu dile getiren Karaoğlu, sağlık teşkilatı, odalar ve düğün salonu sahipleriyle değerlendirme toplantısı yaptıklarını ve belirli kararlar aldıklarını ifade etti.
 
Diyarbakır’da virüsün en çok taziye, düğün, kafe ve restaurantlar gibi yurttaşların çok yoğun bulunduğu alanlarda bulaştığını belirten Karaoğlu, alınan yeni tedbir kararlarını şu şekilde paylaştı: 
 
“Bundan sonra Diyarbakır'da özellikle akşam düğünlerimiz saat 19.30'da başlayacak, 22.30'da sona erecek. Gündüz saatlerinde de farklı etkinlikler yapılıyor. Diyarbakır'da mevlit, kına ve nişan gibi etkinlikleri de saat 12.00'de başlatıp 15.00'te bitirmiş olacağız.
 
Artık düğünlerde sadece gelin ve damat dans edebilir. Onun dışında vatandaşın katılımıyla halay, dans ve benzeri eğlence konusunda kısıtlama getiriyoruz. Bulaşın çok fazla olduğu konvoy meselesi var. Bir müddet bu konvoyları da yasaklıyoruz. Artık Diyarbakır'da düğün, sünnet ve nişan konvoyunu, bu virüsü yeninceye kadar yasaklamış oluyoruz. Bugün aldığımız İl Hıfzıssıhha kararıyla, düğün salonu ruhsatı olmayan mekanlarda düğün, nişan, sünnet veya herhangi bir ad altında yaş günü gibi toplantıların yapılmasını da istemiyoruz."
 
En riskli yaş grubunun 65 yaş üstü olduğuna işaret eden Karaloğlu, "Onlardan, günün kalabalık saatlerinde, özellikle saat 16.00'dan sonra pazar yerleri, toplu taşıma araçları gibi vatandaşın yoğun olduğu mekanlarda bulunmamalarını rica ediyoruz. Maalesef bulaştığında hastalığın seyri onlar için çok daha ağır geçebiliyor. Onları koruyabilmek için buna ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.
 
Restoran ve kafelerin daha sık denetleneceğini vurgulayan Karaoğlu, yapılacak denetimlerden 4 sefer salgının kurallarına uymama cezası alan işletmelere 3 yıl kapatma cezası verileceğini hatırlattı. 
  
Vali Karaoğlu, kentteki restaurant ve kafelerle ilgili de kararlar alındığını belirtti. Karaloğlu, “Sağlık Bakanlığı Kovid-19 rehberinde ayrıntı ve detaylar var. Birinci denetimde eksiklikler görülürse uyarıyoruz. İkinci denetimde 3 bin 150 lira ceza veriyoruz. Üçüncü ihlalde 1 gün, dördüncü ihlalde 3 gün kapatma yapıyoruz. Bugün itibarıyla denetimleri sıkılaştıracağız. Mekanlar kurallara uymuyorsa, uyguladığımız ceza her neyse iş yerinin girişinde ilan olarak asılacak. Vatandaşımız da o iş yerine girerken kurallara uyup uymadığını görsün, ona göre girip girmeme kararı versin. Vatandaşımız da kendi sağlığını düşünüyorsa kurallara uymayan iş yerinde bulunmasın" diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.