Diyarbakır'da esnaf yol kapattı

Diyarbakır'da esnaf yol kapattı

Esnaf, Diyarbakır‘ın Sur ilçesindeki Melik Ahmet Caddesi’ni barikat kurarak trafiğe kapattı. Polis eyleme müdahale etti.

Cadde üzerinde park eden araçlara trafik polisinin ceza kesmesini protesto eden Melik Ahmet esnafı yolda barikat kurdu ve trafik akışını bir süre engelledi. Esnaf, cadde üzerinde araçların park etmesine izin verilmediği için işlerinin bozulduğundan yakındı.

Sorunun çözümü ile hiçbir yetkilinin çaba göstermediğine dikkat çeken esnaflar, “Müşteri beş dakika bekleyemiyor hemen çekici geliyor, aracı alıp götürüyor. Bu uygulama iş yapmamızı engelliyor. Melik Ahmet Caddesi üzerindeki bütün esnaf bu durumdan şikayetçi” dedi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Yolu kısa süreliğine trafiğe kapatan esnafa polis müdahale etti. TOMA ve akrep tipi zırhlı araçlarla olay yerine gelen çok sayıda polis, yolu kapatan barikatı kaldırdı. Polis ile tartışan esnaf, “Kimse bizim sesimizi duymadığı için yolu kapattık” şeklinde tepki gösterdi.

Melik Ahmet Caddesi çevre düzenlemesi nedeniyle yaklaşık bir yıl boyunca trafiğe kapalı kalmıştı. Hem yol hem de altyapı çalışmalarının uzun sürmesi nedeniyle cadde üstündeki esnaf iş yapamamıştı. Cadde, Cumhurbaşkanı ve bürokratların katıldığı törenle Mart ayında açılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.