Diyarbakır'da coşkulu 8 mart kutlaması

Diyarbakır'da coşkulu 8 mart kutlaması

DTK, HDP, DBP ve KJA’nın Diyarbakır’da düzenlediği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü miting başladı. Kadınlar, İstasyon Caddesi’nde düzenlenen mitinge katılmak üzere gruplar halinde alana geldi.

Diyarbakır 8 Mart dünya kadınlar günü nedeniyle düzenlenen mitinge binlerce kadın katıldı.

Olağanüstü Hal’in ilanından sonra Diyarbakır’da düzenlenen ilk miting için sahne önünde toplanmaya başlayan kadınlar sloganlar atarak ve halay çekerek mitingin başlama saatini bekledi.

Miting için yoğun önlem alan polis ise İstasyon Caddesi’ne çıkan 4 yolda da kontrol noktaları oluşturdu. HDP İl Eş Başkanı Gülsen Özer miting için izin almak konusunda kendilerine zorluk çıkarıldığını belirterek, kadınların ısrarıyla alana çıkabildiklerini söyledi. Özer, kadınların cesaretleriyle alanı dolduracağını söyledi. Mitingin açılış konuşmasını yapan Özer, “Referandumda özgürlük, demokrasi ve kadınlar için Hayır diyeceklerini” söyledi.

‘KÜRTLERİN BAHARI OLACAK’

DTK Eş Başkanı Leyla Güven, özgürlük için mücadele ederken hayatını kaybeden kadınları hatırlatarak, hapiste bulunan HDP’li kadın milletvekilleri ile DBP’li belediye başkanlarının adını okudu. Güven, Dünya Emekçi Kadınlar Günü için alanları doldurduklarını söyledi ve aynı coşkuyla Newroz alanında olacaklarını belirterek, “Bu bahar Kürtlerin baharı olacaktır” dedi.

AK Parti’nin bittiğini ve MHP’nin imdadına yetiştiğini belirten Güven, KDP’nin de aynı tutumda olduğunu savunarak, “Kardeş kavgası istemiyoruz” dedi.

Güven konuşmasının sonunda 16 Nisan’da kadınlar olarak ‘Hayır’ diyeceklerini söyledi.

Güven’in ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca, konuştu. Uca konuşmasının başında Şengal’e ve Ezidi kadınlara selam gönderdi. “Ortadoğu’daki barışın anahtarı Kürt halkıdır” diyen Uca, bütün kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü Diyarbakır’dan kutladığını söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise “Kadınlar bugün de aynı baskıcı koşullarla karşı karşıya. Cezaevindeki baskıları protesto etmek amacıyla cezaevindeki kadınların açlık grevinde. Bu süreçte kadın kurumları kapatılıyor, kadınlar işsiz bırakılıyor. Bu yüzden referandumda ‘hayır’ diyeceğiz.  Eğer Dolmabahçe mutabakatına bağlı kalınsaydı bu kadar gencimiz ölmeyecekti, bunun için de ‘hayır’ diyeceğiz” dedi.

Diyarbakır mitingi HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülsen Özer’in kapanış konuşmasıyla bitti. Mitinge katılan kadınlara teşekkür eden Özer, kadınların Newroz’a kadar aynı coşkuyla alanlarda olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.