Diyarbakır Valiliği'nden Leyla Güven eylemlerine yasak

Diyarbakır Valiliği'nden Leyla Güven eylemlerine yasak

Valilik, OHAL kapsamında verilen yetkilere dayanarak, cezaevinde açlık grevi eylemini sürdüren DTK Eş Başkanı Leyla Güven için yapılacak her türlü eylem ve etkinlikleri 15 gün boyunca yasakladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in 7 Kasım’da duyurduğu süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemi 10’uncu gününde devam ediyor.

HDP Diyarbakır İl Örgütü ve milletvekilleri, Güven’in tutuklu bulunduğu Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştirmek istedi.

Açıklama öncesi Diyarbakır Valiliği, kent sınırları içerisinde yapılacak her türlü eylem ve etkinlikleri 15 gün boyunca yasakladı. Valilik tarafından alınan yasaklama kararı HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’e tebliğ edildi.

Yasaklama kararının ardından HDP Diyarbakır il binası TOMA, zırhlı araçlar ve çok sayıda çevik kuvvet polisi ile çevrildi. HDP’lilerin, Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünden yapacağı açıklama için il binasından çıkışları engellendi. :

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.