Diyarbakır TSO başkanlığına Mehmet Kaya seçildi

Diyarbakır TSO başkanlığına Mehmet Kaya seçildi

Yaklaşık 7 bin üyenin oy kullandığı Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini Yeşil Liste adayı Mehmet Kaya kazandı.

Yaklaşık 7 bin üyenin oy kullandığı seçimi Yeşil Liste adayı Mehmet Kaya kazandı.

Kasım 2017 tarihinde yapılması planlanan ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "güvenli seçim sürecinin işletilebilinmesi" gerekçesine dayandırdığı kararıyla ertelenen Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimleri yapıldı.

SEÇİME YOĞUN KATILIM

4 liste ve bağımsız adayların yarıştığı DTSO seçimi Diyarbakır Fiskaya'da bulunan Hasanpaşa Ortaokulu'nda sabah saatlerinde başladı. Seçimin önceki dönemlere oranla oldukça kalabalık geçtiği gözlemlendi. Sabah erken saatlerinde seçimin yapılacağı okula gelen DTSO üyeleri oy kullandı.

Seçimde öne çıkan grupların başında yer alan Yeşil Liste, eski DTSO Başkanı Mehmet Kaya’nın başkan adaylığı ile seçim çalışmalarını yürüttü.

Sarı Liste ise İş insanı Abdulkadir Karavil’in başkan adaylığı ile seçimlere hazırlandı. Karavil aynı zamanda, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini yürütüyor. Yarışta Beyaz ve Kırmızı listede seçim çalışması yürüten gruplar ile bağımsız olarak seçimlere giren adaylar da bulunuyor. 16 grubun yarıştığı DTSO seçimlerinde yaklaşık 7 bin üye oy kullandı.

YEŞİL LİSTE KAZANDI

Heyecanlı geçen seçimlerin ardından akşam saat 17.00’da sandıklar kapandı, oy sayımına başlandı. Yapılan sayımda Yeşil Liste adayı Mehmet Kaya, açık ara farkla seçimi kazandı. Sonucun kesinleşmesinin ardından bir açıklama yapan Mehmet Kaya, seçimin centilmence geçtiğini söyledi.

Seçimin Diyarbakır ruhunu yansıttığını belirten Kaya, “Diyarbakır’a yakışan bir şeydi. Bütün gruplardan arkadaşlarımız etik bir şekilde çalıştı. Arkadaşlarımız tüm gruplarda birinci çıktı. Hiçbir liste gözetmeden hepimiz Diyarbakır için çalışacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.