Diyarbakır, Mardin ve Van için seçim anketi

Diyarbakır, Mardin ve Van için seçim anketi

Diyarbakır merkezli anket şirketi Rawest, seçim anketinin sonucunu açıkladı. Anket sonuçlarına göre Diyarbakır, Van ve Mardin’de HDP oylarını yükseltirken, AK Parti’nin oylarında ise düşüş görülüyor

Rawest Araştırma Merkezi, iki yıldır kayyımla yönetilen Diyarbakır, Mardin ve Van’da yaptığı saha araştırmasının sonuçlarını paylaştı.

31 Ocak itibariyle sonlandırılan araştırmada, Halkların Demokratik Partisi (HDP) 2014 yılında yapılan yerel seçim sonuçlarına göre oylarını arttırıyor, AK Parti ise üç büyükşehirde oy kaybediyor.

DİYARBAKIR

Ankete göre Diyarbakır’da HDP, 2015 yılında yüzde 55.1 olan oy oranını bu seçimde yüzde 62.3’e çıkarıyor. İki yıl önce büyükşehir belediyesine kayyım olarak atanan Cumali Atilla ile seçime giren AK Parti’nin ise oy kaybettiği görülüyor. Rawest araştırmasına göre 2014 yılında yüzde 35 oy alan AK Parti’nin 31 Mart’ta alacağı oy oranı yüzde 32.8 düşüyor.

VAN

Rawest’in 2014 yerel seçimleri ve 2018 genel seçimleriyle karşılaştırmalı yaptığı araştırmaya göre HDP Van’da arayı açıyor.

Buna göre, 2014 seçimlerinde yüzde 53.1 oy alan HDP, oylarını yüzde 57.3’e çıkarıyor. AK Parti ise, 2014’te yüzde 41.2 olan oylarını kaybederek yüzde 38.5’e düşüyor.

MARDİN

Mardin’de elde edilen sonuçlara göre ise 2014 yılında yüzde 52.2 oy alan HDP, bu seçimlerde oy oranını yüzde 58.2’ye çıkarıyor.

AK Parti’nin yüzde 37.4 olan oy oranı ise yüzde 35.4’e geriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum