Diyarbakır kapılarını kitaplar için açıyor

Diyarbakır kapılarını kitaplar için açıyor

TÜYAP'ın bölge ve Diyarbakır'da bu yıl yedinci kez okurlara ve kitapseverlere siz bu satırları okurken kapılarını açmış olacaklar.

Geriye dönüp baktığımızda ilki 2010 yılı Mayıs ayında düzenlenen ve sonraki yıllarda da tekrarlanan TÜYAP'ın Diyarbakır kitap fuarları on yılı ardında bırakmış.

Bu yıl yedinci kez okurlara ve kitapseverlere siz bu satırları okurken kapılarını açmış olacaklar.

TÜYAP Diyarbakır kitap fuarı için geçtiğimiz yıl iki olumlu ve güzel değişiklik yaptı. Onur yazarlığını Diyarbakır'a da taşıdı. Ve Mayıs yerine Eylül sonunu tercih etti.

Bu yıl ise daha güzelini yaparak İstanbul ve İzmir fuarları gibi altı günden dokuz güne çıkardı fuar süresini...

150 yayınevi ve STK
Program yine dopdolu. 150 civarında yayınevi ve sivil toplum kuruluşu. 75 söyleşi-dinleti-panel türü etkinlik ve yazar imza günleri okurları fuar alanına taşıyor olacak.

Fuar için gerek İstanbul merkezli gerekse Diyarbakır merkezli yayınevleri fuarda okuyucusuyla buluşacak. Bu ilgi fuarın daha çok önemsediğinin göstergesi.

Önceki yıl 110 binin üzerinde katılımcısı ile TÜYAP Diyarbakır kitap fuarı kendi rekorunu kırmıştı. Öyle umuyorum ki bu yıl daha yüksek katılımlarla sonuç alınır.

TÜYAP Diyarbakır kitap fuarının ev sahibi Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası. TÜYAP ve Yayıncılar birliği ile birlikte düzenlenen kitap fuarının yerel partnerleri destekçileri de var tabii. Fuar 28 Eylül Cumartesi başlayıp 6 Ekim Pazar akşamı bitiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.