Diyarbakır Cezaevi’ne tek tip kıyafetler getirildi!

Diyarbakır Cezaevi’ne tek tip kıyafetler getirildi!

Adalet Bakanlığı’nın diktirdiği tek tip kıyafetler Diyarbakır D Tipi Cezaevi’ne gönderildi. Bakanlık genelgesinin ardından tek tipe geçileceği öğrenildi.

OHAL kapsamında yayınlan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile tutuklulara tek tip kıyafet giyme zorunluluğu getirilmişti. KHK’de yer alan düzenlemeye göre, “anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar” nedeniyle cezaevinde olan tutuklu ya da hükümlüye badem kurusu, siyasi suçlar nedeniyle cezaevinde olanlara ise gri renkte tulum giyerek duruşmalara getirilecek. Bu düzenlemenin cezaevlerindeki 60 bin tutuklu ve hükümlüyü kapsıyor. 

 
Bu düzenlemenin ardından Adalet Bakanlığı diktirdiği tek tip kıyafetleri Diyarbakır D Tipi Cezaevi'ne gönderdiği öğrenildi. Cezaevi idaresi, Adalet Bakanlığı’nın tek tip kıyafet ilgili genelgeyi yayınlaması ardından uygulamayı hayata geçirmeye başlayacak. 
 
Cezaevinde ağırlıklı olarak PKK davasından yargılanan tutuklular kalıyor.   

Kaynak:MA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum