Diyarbakır Belediye Eş Başkanı seçilen Mızraklı hakkında soruşturma

Diyarbakır Belediye Eş Başkanı seçilen Mızraklı hakkında soruşturma

Diyarbakır Belediye Eş Başkanı seçilen Mızraklı hakkında soruşturma. Soruşturma dün HDP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda okunan marştan dolayı açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca dün HDP İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda okunan marştan ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için gerçekleştirilen saygı duruşundan dolayı 3 milletvekili hakkında soruşturma başlatıldı.

HDP İl Başkanlığı'nda dün düzenlenen, yerel seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre Büyükşehir Belediye Eş Başkanlığı'na seçilen ve aynı zamanda milletvekili olan Adnan Selçuk Mızraklı ile milletvekilleri Berdan Öztürk ve Hülya Alökmen'in de katıldığı toplantıda marş okunup, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulması soruşturmaya neden oldu.

DHA'nın haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca milletvekilleri Adnan Selçuk Mızraklı, Berdan Öztürk ve Hülya Alökmen hakkında, "terör" suçundan soruşturma başlatıldı. Savcılık kaynakları, konunun tümüyle incelemeye alındığını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.