Diyar diyar gezdi son durağı Hakkari oldu

Diyar diyar gezdi son durağı Hakkari oldu

Çantasını sırtlayarak 2 yıldır gezilere başlayan ve yolculuğunun büyük bölümünü otostop yaparak gerçekleştiren Mardinli Diyar Özsoy, şimdiye kadar 63 il gezdi. 5 ülkeye otostopla giden Özsoy'un son durağı ise Hakkari oldu. 

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Mardin’de yaşayan 24 yaşındaki voleybol antrenörü Diyar Özsoy, 2 yıl önce çantasını sırtlayarak gezilere başladı. Diyar diyar gezen ve yolculuğunun büyük bir bölümünü otostop yaparak gerçekleştiren Özsoy 2 yılda 63 il ve 5 ülkeyi ziyaret etti.

Otostopla başladığı Türkiye turunun son durağında Hakkari’ye gelen Özsoy, Sümbül Dağına karşı fotoğraf çekip tarihi mekanları gezdi.

Diyar Özsoy, son birkaç yıldır otostopla Türkiye'nin 63 ilini ve 5 farklı ülkeyi gezdikten sonra çok merak ettiği Hakkari’ye gelip kamp kurduğunu söyledi.

‘Otostopla diyar diyar geziyorum’ diyen Özsoy, Hakkari’ye gelmeye karar verdiğinde çevresinin tepkisi ile karşılaştığını ancak tepkilere aldırmadan kente geldiğini ifade etti.

Hakkari’nin görkemli dağları ile muhteşem bir kent olduğunu dile getiren Özsoy, “Sırtımdaki çantayı gören Hakkari'nin güzel insanı evlerinde misafir etmek istediler ve yemek ikram ettiler. Yemeği kabul ettim fakat evlerinde kalamadım. Sebebi ise Hakkari'de çadır kurmaktı. Geceyi bir parkta çadır kurarak geçirdim. Amacım beni sosyal medyadan takip eden insanlara Hakkari'nin güvenli ve güzel bir yer olduğunu göstermekti. Bunu başardığıma inanıyorum. Gerekten de Hakkari görkemli dağlara ve muhteşem doğaya sahip bir kent. Hakkari'nin en çokta düğünlerine ve yöresel kıyafetlerine hayran kaldım” diye konuştu.

2-20190920124719.jpg4-750.jpg3-20190920124719.jpg1-20190920124719.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.