Diyanet kiraya yüzde 12 zam yaptı

Diyanet kiraya yüzde 12 zam yaptı

Türkiye Diyanet Vakfı, Bingöl’de kiracısı olan esnafların 'kirayı erteleyin' çağrısına olumlu yanıt vermedi. Kiraya da yüzde 12 zam yaptı. .

Bingöl il merkezinde Türkiye Diyanet Vakfı kiracısı olan çok sayıda esnaf, korona virüsü salgını döneminde işleri bozulunca, kirayı ödemekte zorlanmaya başladı. Vakfa başvuran esnaf, pandemi döneminde kiraların ertelenmesini istedi. Cumhuriyet'ten Zehra Özdilek'in haberine göre vakıf bu kiraları ertelemediği gibi yüzde 12 zam yaptı.

Uzun bir süre kepenk kapattıkları için geçen aylarda yaşadıkları maddi sıkıntıyı Türkiye Diyanet Vakfı’na anlatan ama sonuç alamayan esnaf, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurmuştu. CİMER ise yanıt olarak, “Doğrudan vakfa müracaat etmeniz gerekmektedir” cevabını vermişti.

Pandeminin başlangıç döneminde sadece 3 aylık kiralarının 6 aya yayıldığını belirten esnaf, “Pandemi döneminde, yani bizim en zor zamanlarımızda zam mı yapılır?” diye soruyor. Esnaf tepkisini "Diyanet’in tek bir kiracısı yok. Birçok insan ekmeğinden olur diye konuşamıyor, şikâyet edemiyor. Son süreçte iş çığrından çıkmaya başladı. Kiralarımızı ödemekte zorlanırken şimdi de zam yapıldı. Derdimize kulak verin. Sesimize ses olun” sözleriyle aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.