DİTAM Erbil de STK'larla bir araya geldi

DİTAM Erbil de STK'larla bir araya geldi

DİTAM’ın yönetim kurulu üyeleri Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Başkenti Erbil’de düşünce kuruluşları, STK temsilcileri ve kamu kurumlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Son dönemlerde Doğu ve Güneydoğu’nun belli başlı merkezlerinde düzenlediği toplantılar ile gündeme gelen Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) 4-6 Şubat tarihleri arasında Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Başkenti Erbil’de düşünce kuruluşları, sivil toplum örgütleri, aktivistler ve kamu kurumlarıyla bir araya geldi.

Önemli bir düşünce-araştırma kuruluşu olan Orta Doğu Araştırmalar Enstitüsü (MERI) ile ortak bir çalıştay düzenlemek amacıyla Erbil’e giden DİTAM heyeti, programının ilk gününde eğitim, ekonomi, siyaset ve etnik yapılar üzerine çalışmalar yürüten Kürdistan Araştırma ve Kalkınma Enstitüsü (IRDK) yetkilileri ile bir araya geldi.

IRDK merkezinde yapılan görüşmede, IRDK’nin yaptığı çalışmalar ve işbirliğinin geliştirilmesi için ortak projelerin hayata geçirilmesi konularında karşılıklı bilgi alış verişi yapıldı.
DİTAM heyeti daha sonra bölgede çalışmalar yürüten RUDAW Araştırmalar Merkezi'yle görüştü. Politika ve siyaset üzerinde stratejik çalışmalar geliştirip, konferans ve forumlar gerçekleştiren RUDAW Araştırmalar Merkezi’nin Türkiye’de yapmayı planladığı projelerle ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu. Bölgenin iki önemli araştırma kuruluşu olarak karşılıklı işbirliğinin ve ortak projelerin geliştirilmesi konularında fikir birliği oluşturuldu.

1-007.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.