DİSK-AR raporu: Türkiye’de çalışan erkeklerin geliri kadınlardan yüzde 31 fazla

DİSK-AR raporu: Türkiye’de çalışan erkeklerin geliri kadınlardan yüzde 31 fazla

DİSK-AR Türkiye’de cinsiyet temelli ücret eşitliliğine dair hazırladığı raporu 18 Eylül Uluslararası Eşit Ücret Günü’nde yayımladı.

Hazırlanan rapora göre Türkiye’de ücretlerde toplumsal cinsiyet eşitsizliği artıyor ve erkekler kadınlardan yüzde 31,4 daha fazla gelir elde ediyor.

Ücretli kadın ve erkekler arasındaki gelir eşitsizliği büyüyor. 2006 yılında yüzde 12 olan bu fark bu yıl yüzde 20,7’ye yükseldi. Kendi hesabına çalışan erkekler ise kadınlardan yüzde 77,3 fazla kazanıyor.

Uluslararası Çalışma Örgütü öncülüğünde bir uluslararası girişim tarafından ilan edilen 18 Eylül Uluslararası Eşit Ücret Günü, cinsiyet temelli ücret eşitsizliğini gündeme getirmeyi ve buna dikkat çekmeyi hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.