Dışişleri Bakanlığı: Münbiç için yol haritası belirlendi

Dışişleri Bakanlığı: Münbiç için yol haritası belirlendi

ABD ve Türkiye heyetlerinin görüşmesinde, Menbiç konusunda yol haritasının ana hatlarının belirlendiği açıklandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da 4 Haziran'da bir araya geleceği duyuruldu.

 ABD ve Türkiye çalışma gruplarının görüşmeler devam ediyor. ABD heyeti, Menbiç konusunu görüşmek için bugün Türkiye’ye geldi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Suriye konulu Türkiye-ABD Çalışma Grubu, Suriye ve her iki tarafı ilgilendiren diğer işbirliği konularında sürmekte olan görüşmelere devam etmek amacıyla bugün Ankara’da toplanmıştır. Taraflar, Münbiç’te güvenlik ve istikrarın sağlanması hususunda yürütecekleri işbirliği için bir yol haritasının ana hatlarını belirlemiştir” denildi.

Açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, çalışma grubunun tavsiyelerini değerlendirmek için 4 Haziran’da görüşme yapacağı duyuruldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.