Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: AB'den kınama bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: AB'den kınama bekliyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'yla yaşanan diplomatik krizle ilgili konuştu. Çavuşoğlu, AB'nin olayı kınayıp kınamayacağını beklediklerini söyledi.

Fransa’nın Metz kentinde konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda’yla yaşanan diplomatik gerginlik için, “Bize insan hakları dersi veren Avrupa Birliği’nden tepki bekliyoruz” dedi.

‘MERAKLA BEKLİYORUZ’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda’dan sınırdışı edilip Almanya’ya geçmesinin ardından açıklama yapan Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Dünden bu yana Avrupa’da bir çok dışişleri bakanı ile görüştük. Hollanda Dışişleri Bakanı ile defalarca öncesinde ve sonrasında görüştük. Herkesin bize söylediği ‘Gördüklerimize inanamıyoruz’ oldu. Ama açıklama yapmadılar. Hollanda’nın yaptığının yanlış olduğuna dair eleştiri yapacaklar mı yapmayacaklar mı merakla bekliyoruz.”

‘KÖPEKLER GÖSTERİCİLERİ ISIRDI’

Rotterdam’da Bakan Kaya’nın sınırdışı edilmesini protesto eden göstericilere müdahale eden Hollanda polisinin tavrını, İkinci Dünya Savaşı öncesindeki Avrupa’ya benzeten Çavuşoğlu “Barışçıl gösteri yapan göstericilere karşı köpeklerle saldırdılar. Köpekler göstericileri ısırdı” dedi.

Öte yandan Hollanda polisi, dünkü gösteriye katılan 7 kişinin yaralandığını, 12 kişinin de gözaltına alındığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.