Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz Hakkari’de

Din Öğretimi Genel Müdürü Yılmaz Hakkari’de

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz Hakkari ve ilçelerini ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.

HAKKARİ OBJEKTİF HABER

Bakanlığın, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü görev alanında bulunan kurumları mahallinde görmek, ‘’Din Eğitimi ve Öğretiminin bugünü ve geleceği, konularında istişarede bulunmak ve değerlendirme yapmak üzere Hakkari'yi ziyaret etti.

 Hakkari’de öğretmenlere yönelik eğitim ve rehberlik programı düzenlendi.  Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen programa Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (EBSAD) Başkanı Şaban Karaköse, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun ile din kültürü, Arapça, Rehber ve Meslek öğretmenleri katıldı.


 Programa konuşmacı olarak katılan Yılmaz, ‘Türkiye’de Din Eğitimi’ konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Halkın imam hatip okullarına rağbet gösterdiğini belirten Yılmaz, Türkiye’de istemeyen hiçbir öğrenci istemediği bir kurama gitmediğini söyledi. Geçmiş yıllardan Türkiye’de insanların daha çok dinlerini tercüme kitaplarından öğrendiğini aktaran Yılmaz, bugün artık binlerce milyonlarca telif eserleri olduğunu ifade etti.

   Ayrıca Yılmaz öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden en önemli özelliğinin insanları şekillendirdiğini ve insanlara bire bir dokunulan tek meslek olduğunu belirtti.Eğitimcilerin emekli olduktan sonra da eğitim-öğretim faaliyetlerinden uzak duramadıklarını,eğitimcinin emeklisi değil de eğitimcinin merhumu olabileceğini belirtti.

  Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz Seyyit Taha İHO,TOBB H.Çelik AİHL,Kız İHL okullarını da ziyaret ederek burda öğrenci ve öğretmenlerle biraraya geldi.

     Programda, Mehmet Nezir Gül ‘Sosyal kültürel etkinliklerin öğrencilerin gelişimine etkisi” , Şaban Karaköse ise ‘Gençlik, din ve iletişim’ konularında katılımcıları bilgilendirdi.

1-011.png2-011.png3-007.png4-004.png5-001.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.