Dicle Kültür ve Sanat Derneği'nden online kurs

Dicle Kültür ve Sanat Derneği'nden online kurs

Dicle Kültür ve Sanat Derneği, Kovid-19 salgını nedeniyle kurs çalışmalarına online olarak devam edecek. Derneğin eğitmeni Celal Ekin, "Sanat sınır tanımaz” inancıyla kültür sanat çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiğimiz yıl kurulan Dicle Kültür ve Sanat Derneği, kurs çalışmalarına salgının artmasıyla online olarak devam edecek.

Salgının az seyrettiği dönemlerde kursiyerlere verilen gitar, erbane, tiyatro ve fotoğraf kurslarına ara veren dernek, müzik, resim ve halkoyunları online olarak kursiyerlere sunacak.
 
Derneğin müzik eğitmeni Celal Ekin, kültür-sanat eğitiminin önemine değinerek, çalışmalarına online devam edeceklerini söyledi.
 
Pandemiden dolayı uzun bir süre ikişer üçer kişilik çalışmalar yaptıklarını, ancak salgının artmasıyla online eğitime geçeceklerini söyleyen Ekin, sosyal medya aracılığıyla sese dayalı teorik çalışmalar yapacaklarını ve bu çalışmaların çekimlerine hazırlandıklarını aktardı.

Kayıtlar bittikten sonra kursiyerlerle videoları paylaşacaklarını aktaran Ekin, kursiyerlerle olan ilişkilerini canlı tutmak istediklerini vurguladı. (MA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.