Devlet Bahçeli: Türkiye'nin vururuz açıklamasını ciddiye alan yok

Devlet Bahçeli: Türkiye'nin vururuz açıklamasını ciddiye alan yok

Referandum mitinginde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rusya ve ABD askerlerinin YPG arması takmasına değindi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa mitinginde konuştu. ABD ve Rusya askerlerinin YPG arması taktığını söyleyen Bahçeli, “Bu bir defa milletimize meydan okumaktır. Türkiye’nin, PYD’nin Menbiç’ten çekilmemesi halinde vururuz açıklamasını ciddiye ve dikkate alan yoktur” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa referandumu için Bursa’nın Gökdere Meydanı’nda düzenlenen mitinge katıldı. ABD askerlerin ardından Rusya askerlerinin de YPG armalarıyla poz verdiklerini ifade eden Bahçeli,bunun Türkiye’ye karşı bir meydan okuma olduğunu söyledi.

‘RUSYA, ESAD, PYD İŞBİRLİĞİ HALİNDE’

Bahçeli, “Türkiye’nin, PYD’nin Menbiç’ten çekilmemesi halinde vururuz açıklamasını ciddiye ve dikkate alan yoktur. Sınırlarımızın hemen dibindeki Afrin, Cezire, Ayn El Arab, yani Kobani’de PYD sözde federal yönetim ilan etmiştir. Rusya, Suriye topraklarında özerk ve federal yönetim kurulmasından bahsetmektedir” diye konuştu.

Rusya’nın Afrin’de üs kuracağına dair haberleri hatırlatan Bahçeli, “Rusya ise üs değil, Ateşkes İzleme Merkezi olacağını açıklamıştır. Ne var ki gerçekler Rusya’nın iddia ettiğinin tam tersidir. Rusya’nın Afrin’e zırhlı araçlarla askeri birlik yığdığı görüntülenmiş ve suçüstü basılanlar belgelenmiştir. Rusya, Esad, PYD-YPG ittifak halindedir. ABD ise bu koalisyona örtülü destek vermektedir” ifadelerini kullandı.

Suriye’nin bölünmesi konusunda “derin ve tesirli” bir işbirliği yapıldığını savunan Bahçeli, bu durumun Türkiye için bir beka ve güvenlik sorunu olduğunu öne sürdü.

‘FIRAT KALKANI’NDA SONUNA KADAR GİDİLMELİ’

Bahçeli, Fırat Kalkanı harekatının olması halinde Türkiye topraklarının tehlikeye gireceğini iddia etti.

Bu durumda Güneydoğu ve Doğu Anadolu’nun “ateşe atılmış olacağını” söyleyen Bahçeli, “Biz Fırat Kalkanı Harekatında sonuna kadar gidilmesini bu nedenle hep istedik, sürekli gündemde tuttuk. Devletimizin ve hükümetin arkasında durduk, çünkü konu Türkiye’dir dedik” şeklinde konuştu.

‘HAYIR ÇIKARSA TÜRKİYE YENİ DARBELERE GEBE OLUR’

CHP’ye tepki gösteren Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’dan neredeyse hiç bahsetmediğini ileri sürdü. Bahçeli, şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu, evet felakettir, kaostur diyor; ama zihniyetinin karanlık ve kriz olduğunu gizlemiyor, gizleyemiyor. Asıl hayır çıkarsa Türkiye’nin yeni darbelere, yeni kutuplaşma ve kavgalara gebe olduğunu ya anlamıyor, ya da kafası almıyor. CHP’nin yanında eli kanlı Aydınlıkçılar, PKK, PYD, YPG, FETÖ, DHKP-C, hayırcı yoldaşları varken, çok şükür bizim yanımızda Bursa vardır, Türk milleti ayaktadır”

Kararlara saygılı olduklarını da ifade eden Bahçeli, “Bizim gönlümüzde evet hayır iradesine sahip her vatan evladı değerli, yeri dolmaz bir ve eşittir. Hepsinin kararına sonsuz hürmetimiz vardır. Hayır diyen kardeşlerim sizlere sesleniyorum. Türkiye’nin şartlarını düşünün gelişmeleri yorumlayın, araştırın, sorgulayın, inceleyin. Biliniz ki, hayırda hayır yoktur. Türkiye’nin bekası evet’e dönün” dedi. 

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.