Devlet Bahçeli: Gerilim düşmeyecekse ABD düşünsün

Devlet Bahçeli: Gerilim düşmeyecekse ABD düşünsün

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD'yle vizelerin askıya alınmasına neden olan gerilimin düşürülmesini tavsiye ettiklerini belirtti. Bahçeli, "Ancak düşmeyecekse bunu biz değil, onlar düşünmelidir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD ile yaşanan vize geriliminin düşürülmesini temenni ettiklerini belirtti. Bahçeli, “Vize konusundaki ABD’yle yükselen gerilimin düşürülmesi tavsiye ve temennimizdir. Ancak düşmeyecekse bunu biz değil, onlar düşünmelidir” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Diplomatların “mütekebbir” (kibirli) olmaması gerektiğim kaydeden Bahçeli, paylaşımlarında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye azar yiyecek, aza kanaat edecek, hiddet ve şiddetle, komplo ve karanlık kampanyalarla hizaya getirilecek bir ülke olamayacaktır. Vize konusundaki ABD’yle yükselen gerilimin düşürülmesi tavsiye ve temennimizdir. Ancak düşmeyecekse bunu biz değil, onlar düşünmelidir.”

Bahçeli’nin açıklamalarında satır başları şöyle:

 

 

19.yüzyılda yabancı sefirlerin şımarıklığı, sömürge valisi edasıyla görev yapmaları milli hafızalarda derin bir iz ve yara bırakmıştı.

 

 

Hayalen tasavvur edemediğimiz ne varsa bir dönem maalesef başımıza gelmişti. Bunun tekrarı yaşanmayacaktır. Güvence Türk milletidir.

 

 

Bir devleti temsilen ülkemizde bulunan yabancı diplomatlar mütekebbir değil, her şeyden önce haysiyetli ve hürmetkâr olmalıdır.

 

 

Türk milleti oyuncak değildir,bağımlı ve tutsak hiç değildir.Herkes haddini bilecek, görev ve sorumluluklarının hudutlarından taşmayacaktır.

 

 

Türkiye azar yiyecek, aza kanaat edecek, hiddet ve şiddetle, komplo ve karanlık kampanyalarla hizaya getirilecek bir ülke olamayacaktır.

 

 

Vize konusundaki ABD’yle yükselen gerilimin düşürülmesi tavsiye ve temennimizdir. Ancak düşmeyecekse bunu biz değil, onlar düşünmelidir.

 

 

Güney sınırlarımız boyunca bir terör koridoru açmak, bu koridora hainleri toplamak isteyenlerin vize krizi yaratması hezeyan ve hüsrandır.

 

 

Türkiye, amirlerinin düdüğünü çalan bir büyükelçinin, iki dudağından çıkıp aba altından sopa gösteren sözlerini hoş görmeyecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.