Devlet Bahçeli: Af teklifinde kararlıyız

Devlet Bahçeli: Af teklifinde kararlıyız

Türkiye ekonomisi için 'türbülansta' ifadesini kullanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Türkiye bir krize değil, ekonomik maliyetli haçlı akınına maruz kaldı. Yeni ekonomik programla bahar havası çok uzak olmayacaktır" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, af teklifinin sonuna kadar arkasında olacaklarını söyledi.Cumhur İttifakı’na ‘sadakat’ göstermeye devam edeceklerini belirten Bahçeli, ekonominin denetiminin ABD’li yönetim şirketi McKinsey’le yapılacak olmasına ilişkinse, CHP’yi eleştirerek, “Kemal Derviş’le ilişkilerini de anlatsınlar” dedi.Bahçeli, partisinin Kızılcahamam kampının açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı. Bahçeli özetle şunları söyledi:

EKONOMİK MALİYETLİ HAÇLI AKINI: 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin ardından Türkiye’yi sıkıştırmayı, siyaset ve ekonominin mukavetini kırmayı amaçlayanlar faaliyetlerini ağırlaştırdılar. İç ve dış çevreler krize oynadı. Sözde dost ve müttefik ülkeler Türkiye’ye tavır aldılar. Döviz kurları üzerinde baskı kurdular. Sandıktan umudunu kesen yerli işbirlikçiler aynı şemsiye altında toplandılar. Doğruya doğru Türkiye bir krize değil, ekonomik maliyetli haçlı akınına maruz kaldı. Türkiye’nin üzerinde 2 yıldır her türlü numarayı çevirdiler. Dövizdeki oynamalar öyle kritik noktalara geldi ki, Türkiye’nin önü perdelendi. Türkiye ekonomisini altüst etmek için kurulan tezgah bozuldu. Döviz fiyatındaki kontrolsüz artışlar frenlendi. Merkez Bankası ve PPK gecikmeli de olsa devreye girdi. Faiz ve enflasyondaki tırmanışlar milletimizi rahatsız etmiştir. Hayat pahalılığı artmış, stokçuluk yapan ahlaksızlar haksız kazanç peşine düşmüştür. Türkiye şiddetle sallanırken, meşrebi bozuklar mutlaka afişe edilmelidir. Fırtınanın şiddeti ne kadar kuvvetli olursa olsun bedenimizle, imanımızla duvar çekeceğiz. Türk milleti özlediği ve hak ettiği refaha ulaşacaktır.

TAŞI GEDİĞİNE KOYMAKTAN ÇEKİNMEYİZ: Yaprak dökümünden memnun olmak insaflı değildir. Aynı siperde olduğumuzu dile getirdim. Milletimiz işsiz ve yoksul kalırken, hükümet yıpranır mı yıpranmaz mı tartışmalarına girmek, Trump’ın emellerinden farksızdır. Biz CHP gibi olamayız. Türkiye kaybederse hepimizin kaybedeceğine inanırız. Eleştirilecek konular varsa elbette hükümeti eleştiririz. Taşı gediğine koymaktan gecikmeyiz.YEP: Gerek Yeni Ekonomik Program (YEP) gerekse de hükümetin aldığı diğer önlemler kalıcı, kararlı ve kapsayıcı şekilde uygulandığı müddetçe iyileşme ve beklenen bahar havası çok uzak olmayacaktır.

SADAKAT GÖSTERİRİRİZ: Cumhurun ittifak tercihine sadakat gösteririz. Millet ne diyor ona bakarız. Ekonomide açık ve gedikler büyürse, buradan işsizlik, yoksulluk girmez, bugüne kadar girenler de yalnızca bunlar da olmamıştır. Siyasal buhran, bağımsızlığımızın gölgelenmesi tahrikler olarak sükun edecektir. Milli beka önemlidir, ülke güvenliği hayatidir. Terörle sonuç alamayanlar, Gezi’yle istediklerini bulamayanlar, darbe girişimiyle istediklerini alamayanlar ekonomik vurgunla istediklerini almamıştır. Biz bu vatandan, bu bayraktan asla ama asla ödün vermeyeceğiz. Önümüzdeki süreçte bölgesel hadiselerin ilerleyişi, Irak ve Suriye’deki gelişmeler, Fırat’ın doğusu ve batısındaki arayışlar, yeni hükümet sisteminin kökleşmesi, FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadele, ekonomideki normalleşme, af teklifimiz…  Türkiye makus tarihini alt edecektir. Sanal haritalar başında sınırlarla oynayan sözde müttefiklerin heveslerini kursaklarında bırakmak için mücadele kutsaldır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhataplarının yüzüne baka baka yaptığı sistem eleştirisi Türkiye’nin haklı ve meşru duruşunu hafızalara kazımıştır. Uluslararası toplum hem kendi kuyusunu kazmakta hem de insanlığın gelişimini dinamitlemektedir.

AF TEKLİFİNDE KARARLIYIZ: Şartlı ceza indirimi teklifimiz, 24 Eylül’de TBMM’ye sunuldu. Eksiğiyle fazlasıyla teklif bizzat MHP’ye aittir. Dürüstüz, tutarlıyız, sözlerimizi tutacağız. Kararlıyız, başaracağız. Bize bağlanan ümitleri heba etmeyeceğiz. Türkiye tutuklu ve hükümlü sayısı itibariyle Avrupa’da ilk sıradadır. Bu tablo kaygı vericidir. Tarihin hiçbir donemde suç ve suçlu tamamen sıfırlanamamıştır. Bazı suçlar affedilemez… Bunlar terör suçları, çocuk ve kadın katliamcıları, kasten insan öldüren katillerdir. Biz bir defa infaz sürelerinde 5 yıllık ceza indirimi öneriyoruz. İç barışa katkı sağlamak, toplumsal kucaklaşmayı sağlamlaştırmak, cezaevlerinde birikmeleri sadeleştirmek, FETÖ’cü savcıların tahribatını gidermektir. Rahşan Affı tekerrür ediyor, Çakıcı affı geliyor diyenler acele ve ezbere konuşanlardır. Biz teklifimizin tartışılmasını istiyoruz. Uyuşturucu konusunda kimse bize ayar veremez. MHP uyuşturucu baronlarıyla kıyasıya mücadele eden ahlaki zihniyete haizdir. Kalemlerini silah olarak kullanan zavallılar tehditleriniz bize karşı kullanması dikkat çekicidir. Bu insanları topluma kazandırmak için inisiyatif üstlenmeyelim mi? Baklava çalan çocuğa diklenen, sıra baklavacı FETÖ’cülere geldiğinde bize ne anlatmak istiyor? Teklifimiz konuşulsun, TBMM’de müzakere edilsin. Uzlaşma sağlanan suçlarla ilgili gereği yapılsın. Şartlı ceza indiriminin sosyal boyutlarını da düşünüyoruz. Elbette, mağdruların üzerinde yaratacağız travmaları değerlendiriyoruz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı kişilere karşı işlenen suçlarda devletin af yetkisi yoktur diyor. Bu yaklaşıma saygı duyuyoruz ama hukuken temeli olmadığını da biliyoruz. Kanun teklifimiz meşrudur. Hedef ve niyet halistir. Cezaevleri pimi çekilmiş bomba gibidir. Bu konuda alınan kararlar ittifaktan bağımsızdır.

BİRİNCİ PARTİYİZ, HER YERDE ADAY ÇIKARACAĞIZ SÖZLERİNE İHTİYAÇ YOK: Mahalli idareler seçimine yaklaşık 6 aylık süre kalmıştır. Çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Belediye başkan adaylarımızı tespit ediyoruz. 31 Mart’a kazanç-kayıp prizmasından bakamayız. Türkiye’nin çıkarları, bekası, tarihi haklarını dikkate alıyoruz. Samimiyiz. Cumhur ittifakının müessir olmasını ümit ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi zaafa uğramasın beklentisindeyiz. MHP hiç kimseye, hiçbir çevreye muhtaç ve mecbur değildir. Özgül ağırlığımız siyasi temsilimizin üzerindedir. Bizim derdimiz, Türkiye’dir, Türk milletidir. Cumhur İttifakının diri ve dik duruşunun devam ettirmesidir. 30 Mart’ı 2023’ten önce son baraj olarak yorumluyoruz. Cumhur İttifakı’nın milli görev ve sorumluluğunu görüyoruz. “Birinci partiyiz her yerde aday çıkaracağız” sözlerine ihtiyaç yoktur. Her ilden aday çıkarmak her partinin hakkıdır. Parti olarak İstanbul Büyükşehir’de aday çıkarmayacağız. Her seçim bölgesinde, her büyükşehir, il ve beldede adaylarımız olacaktır ve milletimizin huzuruna çıkacaktır. Muhabbet edeceksek ederiz ama resmi görüşmeleri saptırmanın amacı yoktur. Cumhur ittifakına taktiksel bakmıyoruz. Cumhur İttifakı bizzat cumhurun iradesine dayanmaktadır. Cumhur İttifakı gücünün farkındadır. Bu ittifak yaşayacak, dosta da düşmana da kalıcı mesaj olacaktır. Aday seçimi merkez yoklaması şeklinde olacaktır.

‘ERDOĞAN’DAN HENÜZ TALEP GELMEDİ’: Bahçeli, ayrıca soruları da yanıtladı.Yerel seçimde iş birliği için bir tarih var mıdır?Cumhur ittifakında yasal olarak bir tecrübe kazanılmışsa mahalli idareler seçiminde de bu tecrübeden yararlanılır. Cumhurbaşkanından bir talep henüz gelmemiştir. bir talep gelirse görüşülür.

‘KEMAL DERVİŞ’LE İLİŞKİSİNİ PAYLAŞSIN’: MC Kinsey hakkında değerlendirmeniz ne olur?Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili CHP’nin alelacele yapmış olduğu eleştiriye cevap verdiler. O konu üzerinde daha fazla tartışmaya gerek yok. CHP’de bu açıklamayı yapan kişi Kemal Derviş ile olan ilişkisini kamuoyuyla paylaşsa iyi olur. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.