Devlet, 50 ildeki 700 maden sahasını satışa çıkardı

Devlet, 50 ildeki 700 maden sahasını satışa çıkardı

Devletin 700 sahayı ihaleyle satışa çıkardığı, 50'yi aşkın ilde gerçekleşecek ihalelerin 19 Kasım tarihinde başlayacağı belirtiliyor.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, 'Para' dergisinde, 'Satılık madenler' başlığıyla yayımlanan bir haberi köşesine taşıdı. Haberde, devletin 700 sahayı ihaleyle satışa çıkardığı, 50'yi aşkın ildeki ihalelerin 19 Kasım'da başlayacağı bilgisi yer alıyor.

Yalçın Bayer, bilgiyi bir maden mühendisiyle paylaşması üzerine "Madenler peşkeş çekilmek mi isteniyor? Güney Afrika’da bile böyle bir şey mümkün değildir" cevabı aldığını yazdı.

Yalçın Bayer'in 'Bağımsızlık hareketinin tohumu Trakya’da atıldı' başlıklı yazısında konuyla ilgili bölüm şöyle:

"Satılık madenler başlığıyla çıkan Para dergisi, devletin 700 sahayı ihaleyle satışa çıkardığını yazıyor; kömürden mermere satılacak yerlerin listesi de var. Hülya Genç Sertkaya imzalı haberde, "Türkiye, madenlerde katma değerli ürün dönemi başlatıyor. Yeni sistemde madencilik sektöründe Ar-Ge ve teknoloji merkezli bir yapıya geçilecek. Maden sahaları, yarım mamül ve nihai ürün üretecek fabrikaların kurulması şartıyla 50'yi aşkın ildeki ihaleler 19 Kasım'da başlayacak" yazıyor.

Madenlerle ilgili örgütlerin başkan ve sorumluları "Tek elden izin sürecinin tamamlanması üretim artışı sağlar", "Yatırımcıların ilgisi yüksek olacak", "Bu ihaleler uzun süredir bekleniyordu", "Atıl duracağına maden sahalarının aramaya açılması ülke ekonomisi için olumlu", "Sektör dışından yatırımcılar da bu işe girmeli", "Madencilerin önü açılmalı" gibi görüşler belirtiyorlar.

Bu haber üzerine görüştüğümüz bir maden mühendisi, "Madenler peşkeş çekilmek mi isteniyor? Güney Afrika'da bile böyle bir şey mümkün değildir" dedi. Katılır mısınız?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.