Dev derbi golsüz sona erdi

Dev derbi golsüz sona erdi

Galatarasay ile Beşiktaş arasında oynanan ve ligin zirvesini ilgilendiren dev derbi golsüz sona erdi.

Süper Lig’in 26. haftasında Galatasaray, Teknik Direktör Sergen Yalçın’la yükselişe geçen Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde oynanan karşılaşmayı Abdülkadir Bitigen yönetti. Şampiyonluk yarışını yakından ilgilendiren mücadele korona virüsü önlemleri kapsamında seyirsiz oynandı. Siyah-beyazlı futbolcular, karşılaşma öncesinde ısınmaya ‘Ruhunuz yeter’ pankartıyla çıktı. Galatasaray’da 6 golü bulunan Adem Büyük sakatlığından dolayı maçta forma giyemedi.

Dev mücadelenin ilk yarısı golsüz sonuçlandı. İlk yarının en kritik anı, 27. dakikada Beşiktaşlı Burak Yılmaz’ın şutunun ağları bulması oldu. Ancak bayrak kalktı ve ofsayt kararı çıktı. VAR odasından hakem Abdülkadir Bitigen’e, kararın doğru olduğu bildirildi. İkinci yarıda da gol olmayınca karşılaşma 0-0 sona erdi.

Galatasaray’ın Türk Telekom Stadyumu’ndaki son seyircisiz derbisi, 2010-2011 sezonunda Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanmış ve ev sahibi ekip, bordo-mavili takıma 1-0 mağlup olmuştu. Öte yandan Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki son seyircisiz karşılaşma ise 2007-2008 sezonunda Ali Sami Yen Stadyumu’nda oynanmış ve sarı-kırmızılı takım rakibini 2-1 mağlup etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.