‘Derin Uzayda Bilim’ konferansı düzenlendi

‘Derin Uzayda Bilim’ konferansı düzenlendi

NASA Görevlisi Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız Dünya’nın da içinde bulunduğu Samanyolu Galaksisi içinde 4 trilyon gezegenin var olduğunu söyledi.

Diyarbakır Genç Girişimcileri Kurulu'nun düzenlediği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ve Dicle Üniversitesi Havacılık Bilimleri'nin desteğiyle "Derin Uzayda Bilim" adlı konferans gerçekleştirildi. Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansta, Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Görevlisi Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız sunum yaptı.

İş dünyası ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferansta uzay hakkında bilgi veren NASA Görevlisi Yıldız, "Evren ve Güneş Sistemi nasıl oluştu?", "İnsanlar nasıl oluştu, nereden geldi?", "Evrende dünyadan başka yerde canlı (akıllı) varlıklar var mı?" başlıklı soruları ele aldı.

'EVRENDE 2 TRİLYON GALAKSİ VAR'

Evrende 2 trilyon galaksinin olduğunu, Dünya'nın içinde bulunduğu Samayolu Galaksisi'nin içinde ise 400 milyar yıldızın var olduğu bilgisini veren Yıldız, canlıların 400 milyar yıldızın içinde sadece Güneş Sistemi'nin yörüngesinde yaşayabildiğini belirtti. Bu boşluğun içinde başka canlıların olmayışının büyük bir yer israfı olarak değerlendiren Yıldız, evrenin başka yerlerinde canlıların var olabileceğine olan inancını dile getirdi.

Ömrü 4,5 milyar yıl olan Güneş Sistemi dışında şuana kadar 5 bin tane gezegenin keşfedildiğini hatırlatan Yıldız, Samanyolu Galaksisi'nin içerisinde 4 trilyon gezegenin var olduğunu açıkladı.Yıldız, konferans boyunca; uzay araçları, derin uzay ve iletişim, uzay yolculukları, uzayda yapılan keşifler hakkında bilgiler verdi.

Diyarbakır'ın ardından 5 Aralık'ta Batman'da konferans düzenleyecek olan Yıldız, 6 Aralık'ta Mardin'deki programının ardından başlattığı konferanslar dizisini sonlandıracak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.