Derecik'te sınırı geçenlere ateş açıldı: 1 ölü

Derecik'te sınırı geçenlere ateş açıldı: 1 ölü

Hakkari’nin Derecik ilçesinde kaçak yollardan sınır ticareti yapan köylülere ateş açıldı. Olayda 1 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre olay, Derecik ilçesine bağlı Çemekurk köyü yakınlarında meydana geldi.Köy sakinlerinin iddiasına göre, kaçakçılık yaptıkları gerekçesiyle sınırda durdurulan bir grup gence askerler tarafından ateş açıldı. 

Olayda 14 yaşındaki Vedat Ekinci olay yerinde hayatı kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Yaşamını yitiren Ekinci’nin cansız bedeni, otopsi için Hakkari Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaralı genç de tedavi altına alındı.Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Öte yandan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, twtter hesabında olay anına ilişkin görüntüleri paylaşarak, Olayın faillerinin cezalandırılması için hukuki sürecin takipçisi olacaklarını duyurdu.

1-20190802094015.jpg

1-20190802090252.jpg

semdinliderecikk.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum